Clicky

Историята на Деня на св. Валентин

Историята на Деня на св. Валентин

 
Вие сте тук: Популярни теми >> Историята на Деня на св. Валентин

Историята на Деня на св. Валентин – човекът Валентин
Дали историята на Деня на св. Валентин е само настоящото празнуване с вкусни шоколадови бонбони, красиви картички и блестящи годежни пръстени? Каква е историята зад този толкова широко разпространен празник?

Някои казват, че деня е кръстен на името на епископ Валентин, който живеел в Римската империя. Клавдий II бил император по това време. Той смятал, че неженените мъже са по-добри войници, така че решил да превърне в закон това младите мъже да не могат да се женят. Около 270 сл. Хр. Валентин се смилил над обречените войници, на които не било позволено да се женят или да видят своите любими.

Той станал застъпник на тези млади влюбени и започнал да изпълнява тайни бракосъчетания. Скоро бил разкрит и вкаран в затвора. Император Клавдий II се опитал да накара Валентин да започне да се покланя на римските богове, но Валентин отказал. Вместо това, той се опитал да обърне Клавдий към християнството и Валентин бил осъден на екзекуция на 24 февруари 270.

Друга версия на историята на Деня на св. Валентин разказва, че Валентин се влюбил в дъщерята на тъмничаря си. Малко преди смъртта си той и изпратил бележка и я подписал "от твоя Валентин". Аура на романтика заобиколила смъртта му и тези, които знаели за това, разпространили приказката. Епископ Валентин станал Свети Валентин и славата му се разпростряла към Англия и Франция.

След смъртта си Валентин станал това, което е известно като "светец-покровител." Някои го считат за духовен надзорник на ежегодния празник, в който младите римляни раздавали картички със сърчица на тези, с които искат официално да се срещнат. Този празник се провежда на всеки 14 февруари. Има валентинки в музеи по света, които датират от 1415.

Февруари е месец за празнуване на любовта още от Средновековието.


Историята на Деня на св. Валентин – символите на Деня
Въпреки че историята на Деня на св. Валентин не е ясна, той се е превърнал в един от най-популярните празници сред влюбените и цветарите! Широко разпространените символи на Деня на влюбените в тази епоха са купидончета, сърца, рози, плюшени мечета и думи на обожание. Децата си разменят валентинки, украсени с настоящите комични и анимационни герои. Възрастните са продължили тази традиция на изпращане на картички, което прави този ден, след Коледа, вторият най-голям празник на изпращане на картички за годината.

Купидоните с лъкове и стрели представят римската митология. Купидон е син на Венера, богинята на любовта. Изстрелът на стрелата кара нищо неподозиращия набелязан човек или бог да се влюби.


Историята на Деня на св. Валентин – да намериш истинската любов
Историята на Деня на св. Валентин започва в епохата на дворцовите традиции. Разказите за това как жените са ухажвани чрез големи жестове на храброст процъфтяват в любовните романи на днешно време. Ние всички искаме да бъдем желани – да бъдем обичани и приети. Бог е изпълнил тази нужда чрез най-любящия акт, който някога някой е правил в историята на света. Бог ни обича толкова много, че Той изпрати Своя Син на земята, за да живее като човек. Ние сме отделени от Бога поради греховете ни, така че Бог е осигурил начин за нас да прекараме вечността с Него в небето. В един голям акт на любов Исус умря на кръста като съвършен заместител за всеки от нас. Той умря, беше погребан и възкръсна. Когато ние признаем Неговия дар и го приемем, Той идва да ръководи живота ни и да ни обича така, както никога не сме били обичани преди.

Научете повече за Божията любов към вас!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Произход на Хелоуин
Генно инженерство
Историята на Великденския остров
Нов световен ред
Последни времена
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Историята на Деня на св. Валентин to My Google!
Add Историята на Деня на св. Валентин to My Yahoo!
XML Feed: Историята на Деня на св. Валентин
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.