Clicky

Про-аборт

Про-аборт

 - Проблемът
Вие сте тук: Популярни теми >> Про-аборт

Про-аборт – определение
Про-аборт е вярата в правото да избираш дали да умъртвиш плода (ембриона). Про-аборт също е движение, което се бори за правото на жените да избират дали да прекратят нежелана бременност.


Про-аборт – история на движението
Про-аборт застъпва водената и спечелена легализация на абортите в Колорадо и Калифорния през 1967 година. Про-аборт продължава застъпничеството и от 1970 шестнадесет щата разрешават аборта. Ню Йорк, Хавай, Калифорния и Аляска имаха по-либерална политика, която позволява аборт до 20 седмица след началото на бременността. Въпреки това Арканзас, Колорадо, Делауер, Джорджия, Канзас, Мериленд, Мисисипи, Ню Мексико, Северна Каролина, Орегон, Южна Каролина и Вирджиния разрешават само абортите в случаи на изнасилване, кръвосмешение и тежки фетални аномалии или за да се защити живота на майката. Про-аборт движението се забавя и много жалби са подадени, за да върнат тези законодателни политики. Всички други щати отказаха да узаконят абортите.

Най-голямата победа на защитниците на аборта беше в "Роу срещу Уейд". Чрез това дело, Върховният съд легализира абортите във всичките 50 щата на 22 януари 1973. Въпреки че народния вот беше против аборта по желание, "Роу срещу Уейд" се превърна в основа на дневния ред про-аборта.


Про-аборт – днес
Дневният ред на про-аборта се е развил от аборти в задните улички към аборт при поискване във всички 50 щата до 24-25 седмици след оплождането, а дори и до точката на позволяване на аборти с частично раждане. Про-аборт застъпва вярата в правото на избор за прекратяване на бременността. Сега дори има и закони, нареждащи правото на аборт на тийнейджърите и техните родители. Законът на страната на про-аборта ли е или не е?


Про-аборт – проблема
Про-аборт – Решението реално ли е? Абортът е законен във всичките 50 щата. От друга страна, убийството е незаконно във всичките 50 щата. Тук се крие проблема - Как можем да кажем, че е против закона да убиваш и ще позволим абортите в размер на 1 от 4 бременности да продължат? Кога започва произхода на живота? Дали не сме създадени при зачеването, съединени в утробата на майка си още от началото? Или въздухът в дробовете ни променя нашето състояние от плод в живот? Разбира се, про-аборт позицията трябва да застъпва, че живота не започва до определен по-късен момент в гестационния процес. Въпреки това, позицията на Бог винаги е била, че ние всички сме уникални индивиди, създадени от Него за специална цел, от момента на зачеването. Последните открития в областта на биохимията потвърждават това, което Библията заявява в продължение на векове, че всеки един от нас е "страшно и чудно направен." От момента, в който спермата чудно опложда яйцеклетката, Бог започва процеса на създаване на вътрешностите ни и ни съединява в утробата на майка ни (Псалм 139:13-14).


Про-аборт – финални мисли
На 22 януари 1973 г. решението на Върховния съд по делото на Роу срещу Уейд, позволява абортите през първите шест месеца от бременността. Двадесет и три години по-късно Норма МакКорви, която е "Джейн Роу" в делото Роу срещу Уейд, беше интервюирана от USA Today. Тя заяви, че веднъж, когато нямало никой от наетите в клиниката наоколо: "Отидох в манипулационната и легнах на масата ... опитвайки се да си представя какво би било да направя аборт ... Аз се съкруших и разплаках." Във вечерните новини на ABC Норма МакКорви каза: "Мисля, че аборта е нещо погрешно. Мисля, че това, което направих в Роу срещу Уейд, беше погрешно." (Минута с Бил Федерер, 22 януари, 2003 г.)

Научете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Проект за човешкия геном
Етика на клонирането
Про-аборт
Нов световен ред
Произход на Хелоуин
Пророчеството на Нострадамус
Предимства и недостатъци на изследванията на стволови клетки
Генно инженерство
Историята на Великденския остров
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Про-аборт to My Google!
Add Про-аборт to My Yahoo!
XML Feed: Про-аборт
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.