Clicky

Историята на Великденския остров

Историята на Великденския остров

 
Вие сте тук: Популярни теми >> Историята на Великденския остров

Историята на Великденския остров – самия остров
Много хора намерират историята за Великденския остров за много очарователна! На Великден неделя, 5-ти Април 1722 г, холандският морски капитан на име Яков Рогевен акустира кораба си на остров, известен като Te Пито о Te Хенуа, което означава, "Центърът на света." Капитан Рогевен преименува острова на Великденския остров. Разположен на 2200 мили (3500 км) край бреговете на Чили, той е най-отдалечения населен остров. Островът е с размер 63 мили с три изчезнали вулкана, но технически казано, островът е един масивен вулкан, който се издига над 10000 метра от дъното на океана! Пищно убежище за прелетните птици и дива природа преди, островът сега е лишен от местната си гора поради пренаселеност и неправилни земеделски техники.

Първо, полинезийски пътници от Маркизите, или островите Сосиете, заселват острова. Тези жители носят със себе си богата религиозна и художествена култури. Тъй като населението нараства, хранителната верига се разрушава, като резултата е глад и дори канибализъм. Тези, които са оцелели, са били оставени на милостта на търговците на роби от други страни и правителствено господство на Перу и Чили. Настъплението също донася различни опустошителни заболявания.


Историята на Великденския остров – културно развитие
Културното развитие на острова е източник на много спекулации. Тъй като острова се състои от вулканична скала, ранните жители дялали материала в гигантски статуи, някои високи около 14 фута, 6 инча и тегло около 14 тона. Това е причината за намаляването на богатото горско стопанство. Селяните използвали дърветата за транспортиране на тези гигантски скали из целия остров още през 700 г. Повечето от оцелелите статуи са подредени по цялото протежение на брега с лице към морето. Техните лица и тела наподобяват статуи в Полинезия, но са се развили еднозначно. Статуята култ символизира мъжкото надмощие и сила през цялата обществена структура на заселниците, не само показвайки сила и ръст, но местните жители вярвали, че статуите са обитавани от свещен дух.

Световното познание на странните статуи на Великденския остров е подхранило много интересни теории, никоя от които няма научна основа. Един човек пише, че армади, носещи слонове, са били отклонени от курса си от тайфуни и са стигнали до острова. Мъжът продължава като твърди, че слоновете са били след това се използвани като мускул за придвижването на паметниците. Човек на име Том Гари предлага теорията, че Великденския остров пренася енергия към Мексико и Южна Америка. Той предполага, че съобщенията, намерени на статуите, са диаграми, които обясняват как може да се направят копия в три измерения. Тогава пък се появява група хора за потънали градове (същите хора, които вярват в Атлантида), които теоретизират, че Великденския остров всъщност е потънал континент. Съвременно проучване с употреба на сонар доказа, че тази теория е невярна. Разбира се, не можем да оставим и пространствените пътешественици. Да, същите тези, които са построили пирамидите в Египет, отишли на Великденския остров и направили всички тези статуи. Автори са писали книги за острова, без всъщност да са го посетили, пренебрегвайки да си напишат домашното.


Историята на Великденския остров – привлечените Ню Ейдж
Хората на Ню Ейдж са очаровани от места като Великденския остров, пирамидите и Стоунхендж. Има дори и твърдения за мистични енергийни полета и чуждоземно влияние. Тайните на тази древна цивилизация са породили теории за зараждането и днес много Ню Ейджъри считат, че е много духовно място.

Статуите, които гледат към морето, са трогателно напомняне, че човек е във вечно търсене на място на мир и хармония. Независимо какво значение са отдавали ранните строители на тези фигури, остава само чувството на загуба и безнадеждност.

Научете повече за Интересите на Ню Ейдж!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Проект за човешкия геном
Произход на Хелоуин
Генно инженерство
Нов световен ред
Про-аборт
Историята на Великденския остров
Пророчеството на Нострадамус
Предимства и недостатъци на изследванията на стволови клетки
Етика на клонирането
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Историята на Великденския остров to My Google!
Add Историята на Великденския остров to My Yahoo!
XML Feed: Историята на Великденския остров
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.