Clicky

Книгата Откровение

Книгата Откровение

 - Апокалипсис сега!
Вие сте тук: Популярни теми >> Книгата Откровение

Книгата Откровение – какво мислят американците?
Какво означава книгата Откровение за средния американец? Анкета на Time / CNN през 2002 г. установи, че 35% от американците казват, че обръщат повече внимание сега върху това как новините могат да бъдат свързани с края на света и са говорили за това, което Библията има да каже по този въпрос. Най-малко 59% казват, че вярват, че събитията в Откровение ще се сбъднат. ("Апокалипсис сега", "Time Magazine, 23 юни, 2002 г.)


Книгата Откровение – какво мисли света?
Книгата Откровение ни казва: "Когато Христос се върне, всяко око ще Го види." До преди CNN и интернет, беше невъзможно да си представим изпълнението на такова събитие. Уолтър Ръсел Мийд, Съвет по външни отношения, прогнозира, че нашия век ще бъде запомнен като епохата на Апокалипсиса. "Думата апокалипсис", отбелязва той, "идва от гръцката дума, която буквално означава "повдигане на завесата."В една апокалиптична ера хората смятат, че завесата на нормалната, светска реалност се вдига и можем да видим зад кулисите, да видим там, където Бог и дявола, доброто и злото се борят за контрол в бъдещето." В случай, че повече хора в САЩ и по света вярват, че историята се ускорява и тези древни пророчества се изпълнят в реално време, "това ще промени начина, по който хората мислят за техните обстоятелства и начина, по който действат. Сивотата ще започне да се премахва от начина, по който хората гледат на света, и те ще виждат нещата в черно-бели краски." ("Апокалипсис сега", "Time Magazine, 23 юни, 2002 г.)

Книгата Откровение говори за идването на световен лидер, известен като "Антихрист". Откровенията за Антихрист изглежда идват често. Когато генералният секретар на ООН Кофи Анан казва на Световния икономически форум, че глобализацията е най-добрата надежда за решаване на проблемите на света, когато този форум прегръща идеята за "обединени нации на основните религии," когато неприкосновеността на личния живот се жертва заради сигурността, заглавията на новините са посочени на уебсайтовете с пророчества като признаци, че Антихрист си върши неговата работа.


Книгата Откровение – какво мислят теолозите?
Книгата Откровение заявява: "Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо." (Откровение 1:3) "ЕТО, ИДЕ С ОБЛАЦИТЕ; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин. " (Откровение 1:7)

Time Magazine разгледа апокалиптичната теология и заяви, че религиозните "учени" са склонни да смятат тази област като социологическа традиция. "Те виждат, че интереса към Последните времена се засилва и забавя по вълните на катаклизъма и спокойствието. Маси от хора се убедили, че края е близо, когато Рим е бил опожарен през 410, когато Черната смърт унищожава една трета от населението на 14-ти век в Европа, когато тектоничните разтрисания от земетресението в Лисабон през 1755 г., задейства църковните камбани да звънят чак в Англия, и със сигурност след 1945 г., когато за първи път човешки същества си присвоиха силата да доведат до пълно унищожаване, не като акт към Бога, но като акт към човечеството." ("Апокалипсис сега", "Time Magazine, 23 юни, 2002 г.)


Книгата Откровение – Божието Слово за последните времена
Книгата Откровение не се основава на религиозна, социална или митологична традиция. Книгата Откровение е Божието Слово към нас, пълна с пророчества, които ще бъдат изпълнени през Последните времена. Много хора твърдят, че Последните времена вече са започнали. Едно значително пророчество беше изпълнено, когато евреите възстановиха родината си през 1948 година. След това друга отметка на „часовника на пророчеството” за Последните времена настъпи, когато евреите си върнаха Ерусалим през 1967 година. Знаем ли кога ще дойде края? Не. Въпреки това знаем, че часовникът тиктака малко по-бързо тези дни. "Ето, ида скоро! Блажен, който пази думите на пророчеството в тази книга." (Исус Христос, Откровение 22:7)

Научете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Книгата Откровение
Последни времена
Адът реален ли е?
12-тият Имам
Белегът на Звяра
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Книгата Откровение to My Google!
Add Книгата Откровение to My Yahoo!
XML Feed: Книгата Откровение
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.