Clicky

12-тият Имам

12-тият Имам

 - Помазан владетел
Вие сте тук: Популярни теми >> 12-тият Имам

12-тият Имам: Какво е Имам?
Какво е 12-ти имам? Според ислямската вяра имам е помазан водач или владетел. Особено сред шиитските вярвания имама се смята, че (макар и не задължително) е молитвен лидер или духовник, когато думата е с главни букви. Сунитите също вярват, че имама може да бъде пророк, шиитите вярват, че не всички пророци могат да бъдат имам, но имама може да бъде и пророк. Имамът се казва, че е помазан от Аллах и е идеален пример за водене на народа във всяко едно отношение.

Шиитската интерпретация е, че само Аллах може да назначи имам и никой човек няма силата да го направи. 12-ият имам се казва, че е потомък на пророка Мохамед, имайки божествен статус, както и всеки един от тази поредица синове. 12-ият имам се нарича Скрит Имам и Махди (воден).


12-тият Имам: Кой е той?
Шиитите (които преобладават в Иран) вярват, че има идващ 12-ти имам, който е най-великият духовен спасител. Този имам носи името Абу ал-Касим Мохамед или наричан още Мохамед ал Махди. Той се казва, че ще бъде син на 11-ти имам, Хасан Ал Аскари и съпругата му, внучката на Императора. Има противоречиви твърдения за името и дали е Фатима или Наргис Катуун.

Повечето записи на историята казват, че Ал Махди се укрива като дете на възраст около 5 години (около 13-ти век). Той се крие в пещери от тогава, но ще се завърне свръхестествено точно преди Деня на Страшния Съд. Според Хадит, критериите за Скрития имам са:

  • Той ще бъде наследник на Мохамед и син на Фатима
  • Ще има широко чело и остър нос
  • Ще се върне малко преди края на света
  • Неговата поява ще бъде предшествана от редица пророчески събития по време на 3-годишен ужасяващ света хаос, тирания и подтисничество
  • Ще избяга от Медина до Мека, хиляди ще му се врекат във вярност
  • Ще властва над арабите и света за седем години
  • Ще премахне цялата тирания и подтисничество, донасяйки хармония и пълно спокойствие
  • Ще води молитва в Мека, на която Исус ще бъде на негова страна и ще го следва
Забележително, теорията за 12-тия Имам играе силна роля в настоящата тревога на света за Иран. Шиитският мюсюлмански президент на Иран, Ахмадинеджад, е дълбоко посветен на ислямския Месия, ал Махди. Много хора през годините твърдяли, че са Скрития имам, но Ахмадинеджад смята, че това тепърва предстои. Той твърди, че трябва лично да подготви света за идващия Махди. За да се спаси света, то той трябва да бъде в състояние на хаос и поробване. Ахмадинеджад твърди, че е бил "режисиран от Аллах, за да проправи пътя за славното появяване на Махди". Тази апокалиптична директива включва някои много страшни изявления.


12-тият Имам: Защо това е толкова важно сега?
Докато християните очакват второто идване на Исус, евреите очакват Месията, мюсюлманите чакат 12-тия имам. Въпреки това, от тримата, определеният от Аллах Махди е единственият, който изисква насилен път да завладее света. Г-н Ахмадинеджад и кабинетът му казват, че имат "подписан договор" с Ал Махди, в който те се задължават да вършат неговото дело. Какво включва това дело? В светлината на тревогата за ядрените възможности на Иран, Махмуд Ахмадинеджад е заявил, че Израел трябва да бъде заличен от картата. Той говори пред ООН през септември '05. По време на речта, той твърди, че е в аура на светлина и усеща промяна в атмосферата, като през това време нито един от присъстващите не може да мига с очите си. Иранският президент се казва също, че се е изказвал с апокалиптични термини и изглежда да е склонен на конфликт със Запада, който той нарича Големия Сатана. Това е, докато той обявява, че трябва да подготви света за идващия Махди чрез създаването на един свят напълно под мюсюлмански контрол. Той работи усилено, за да постигне ужасите в световен мащаб, които трябва да се случат, за да може техния Ал Махди да донесе мир.

Тази идея и цел, заедно с яростната омраза към неверниците, Америка и Израел, ни напомня за библейските пророчества за идването на Антихрист и обвързаността на милиони с фалшивия Лъжемесия, който ще иска да установи мир. Може ли този 12-ти Имам Махди и слугата му Ахмадинеджад да запалят последните дни на идващия истински Спасител?

Научете повече за Произхода на исляма!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Белегът на Звяра
Последни времена
12-тият Имам
Книгата Откровение
Адът реален ли е?
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add 12-тият Имам to My Google!
Add 12-тият Имам to My Yahoo!
XML Feed: 12-тият Имам
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.