Clicky

Proiectul Genomului Uman

Proiectul Genomului Uman

 - Sa avem grija
Esti aici: Probleme Frecvente >> Proiectul Genomului Uman

Proiectul Genomului Uman – Ce este el?
Proiectul Genomului Uman format din Departamentul pentru Energie al Statelor Unite si Programele Genomului Uman al Institutului National de Sanatate (NIH), este un efort national coordonat cu scopul de a caracteriza tot materialul genetic uman prin determinarea secventei complete de ADN in genomul uman. Scopul final al Proiectului Genomului Uman este sa descopere si sa stocheze toate cele aproximativ 35,000 de gene, cat si sa le faca accesibile pentru studiul biologic in viitor. Pentru a facilita interpretarea viitoare a functionarii genelor umane, Proiectul Genomului Uman dirijeaza de asemenea, studiile paralele asupra structurii genetice ale altor organisme.


Proiectul Genomului Uman – Secventa ADN a fost identificata
Dupa ani de cercetare care a costat miliarde de dolari, Proiectul Genomului Uman si Celera Genomics (o organizatie nonguvernamentale care se ocupa cu Biotehnologia) au anuntat impreuna in anul 2000 realizarea draftului (schitei) secventei genomului uman. In mijlocul anului 2001 savantii implicati in aceste cercetari au prezentat adevarata natura si complexitatea codului digital din ADN. Acum stim ca exista aproximativ 35,000 de gene in fiecare molecula umana ADN, formata din aproximativ 3 miliarde de baze chimice aranjate intr-o secventa precisa. Chiar si molecula ADN pentru bacteria cu o singura celula E. coli, contine suficienta informatie pentru a umple toate cartile din vreuna din cele mai mari biblioteci din lume. Acum recunoastem ca structura ADN este una dintre cele mai mari descoperiri stiintifice din toate timpurile, doar descoperita la nivelul ei de baza in anul 1953 de catre James Watson si Francis Crick.


Proiectul Genomului Uman – Ce semnificatie are pentru secolul XXI
Ca rezultat al lucrarii la Proiectul Genomului Uman si a cercetarilor altor oameni de stiinta in genetica umana, inclusiv celebra clonare recenta a oii Dolly, realizam ca posibilitatile manipularii genetice sunt profunde. Odata cu aceasta descoperire stiintifica inspaimantatoare apare si un potential cutremurator si semnificativ al abuzurilor. Ca atare, avem nevoie sa fim cu ochii in patru pe “stiinta” si mereu sa ne amintim invatatura populara ca tehnologia nu este autoritatea suprema. Indiferent de ADN-ul unei persoane, fiecare fiinta umana este un individ unic si special creat de Dumnezeu. Ingineria genetica se pare ca accepta ca ADN-ul nostru este tot ce avem. Dimpotriva Biblia ne invata ca fiecare persoana are un suflet, separat si distinct de materialul nostru genetic. Cand moare o persoana, sufletul continua sa traiasca. Prin urmare, contrar principiilor stiintifice generale, noi suntem mai mult decat o combinatie a codului genetic si 17 elemente organice existente natural. Directorul Proiectului Genomului Uman, Francis Collins, este crestin care subliniaza aspectele pozitive ale cercetarii genetice: “Noi am fost primii care am patruns in “manualele noastre de instructiuni” cunoscute inainte doar de Dumnezeu.” In timp ce aceasta este o afirmatie emotionanta, niciodata nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca indiferent cat de “destepti” vom deveni ca si societate, nu suntem Dumnezeu si nu trebuie sa ne punem in pozitia lui Dumnezeu. Din moment ce traim intr-o societate postmoderna influentata mai degraba de umanism, materialism si relativism moral decat de valorile iudeo-crestine, nu trebuie sa pierdem din vedere potentialul abuz al ingineriei genetice umane.


Proiectul Genomului Uman – Un gand final extraordinar
Proiectul Genomului Uman este o intreprindere fenomenala. Din nefericire, ea ne aminteste de unele din cele mai rele evenimente din istoria umana care au avut loc atunci cand competenta tehnologica a fost imbinata cu goliciunea spirituala. Mary Shelley, autorul cartii Frankenstein, explica perfect in introducerea faimoasei sale carti: “Trebuie sa fie inspaimantator; caci extrem de inspaimantator va fi efectul oricarui efort uman de a sfida uimitorul mecanism al Creatorului lumii”.

Descopera mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Noua Ordine Mondiala
Pro-Avort
Problema banilor
Pro si contra cercetarii celulelor stem
Separarea Bisericii de stat
Miscarea pro-choice
Etica clonarii
Ingineria genetica umana
Avortul prin nastere partiala
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Proiectul Genomului Uman to My Google!
Add Proiectul Genomului Uman to My Yahoo!
XML Feed: Proiectul Genomului Uman
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.