Clicky

Ingineria genetica umana

Ingineria genetica umana

 - Un subiect foarte fierbinte!
Esti aici: Probleme Frecvente >> Ingineria genetica umana

Ingineria genetica umana – Un subiect fierbinte!
Ingineria genetica umana este un subiect fierbinte pentru ramura legislativa si executiva a guvernului Statelor Unite. Timpul va arata cat de statornice vor fi Statele Unite cu privire la interdictia absoluta a clonarii umane.


Ingineria genetica umana – Pozitia Guvernului Statelor Unite
Ingineria genetica umana a ajuns in Capitoliu. Pe 31 Iulie, anul 2001, Casa Reprezentantilor a adoptat un proiect de lege prin care interzice clonarea umana, nu doar in scopul reproductiei, ci si in scopul cercetarilor medicale. Legea pentru Interdictia Clonarii Umane din 2001 sustinuta de Rep. Weldon (R-fL) si sprijinita de peste 100 Reprezentanti, a trecut printr-un vot bipartizan de 265 fata de 162. Legea face ilegala: “1) realizarea sau incercarea de a realiza clonare umana, 2) participarea in incercarea de a realiza clonare, sau 3) transmiterea sau primirea produsului clonarii umane pentru orice fel de scop.” Legea aplica si pedepse de pana la 10 ani de inchisoare si nu mai putin de 1,000,000 de dolari amenda pentru incalcarea legii. Acelasi proiect de lege, sustinut de Sen. Brownback (R-ks) momentan este dezbatut in Senat.

Casa Alba de asemenea se opune “oricarui si fiecarui efort de a clona fiinta umana; [ea] se opune folosirii tehnicilor de clonare prin procedeul transferului nucleelor celulei somatice umane, fie pentru a ajuta reproductia umana, fie pentru dezvoltarea terapiei bazate pe celule sau tesuturi.


Ingineria genetica umana – Probleme
Exista multe argumente impotriva ingineriei clonarii umane, inclusiv problemele bazate pe siguranta, pierderea identitatii si a individualitatii, cat si a diversitatii umane. Odata cu clonarea terapeutica, nu intervin doar problemele de mai sus, dar se si adauga toate problemele morale si religioase legate de uciderea intentionata a embrionilor umani. Poate cea mai mare preocupare este ca omul va deveni pur si simplu un alt lucru facut de om. Ca si cu fiecare alt lucru facut de om, designerul “sta deasupra [designului sau], nu ca unul egal lui, ci ca un superior depasindu-l prin vointa sa si putere creativa”. Copilul clonat va fi dezumanizat. (Vezi Leon Kass, Preventing a Brave New World: Why we should ban human cloning now, New Republic Online, 21 Mai, 2001).


Ingineria genetica umana – Un ultim gand
Ingineria genetica umana il duce pe om la uzurparea lui Dumnezeu ca si Creator maret si Designer al vietii. Un copil nu va mai fi considerat o binecuvantare de la Dumnezeu, ci mai degraba, un produs fabricat de catre un om de stiinta. Omul va fi o fiinta creata de om. Totusi, omul intotdeauna a fost intentionat a fi o fiinta creata de Dumnezeu, in dragostea, intelepciunea si gloria Lui absolute.

Afla mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Profetiile lui Nostradamus
Avortul prin nastere partiala
Separarea Bisericii de stat
Noua Ordine Mondiala
Ingineria genetica umana
Problema banilor
Marilyn Manson
Pro si contra cercetarii celulelor stem
Etica clonarii
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Ingineria genetica umana to My Google!
Add Ingineria genetica umana to My Yahoo!
XML Feed: Ingineria genetica umana
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.