Clicky

Profetiile lui Nostradamus

Profetiile lui Nostradamus

 
Esti aici: Probleme Frecvente >> Profetiile lui Nostradamus

Profetiile lui Nostradamus – In topul tabloidelor
Profetiile lui Nostradamus este o cultura pop in cea mai buna forma! De fiecare data cand evenimentele mondiale ajung la un nivel febril, oamenii iau cu asalt tabloidele pentru a vedea ce a avut de zis “profetul” notoriu din secolul XVI. In urma atacurilor din 11 Septembrie asupra World Trade Center si a Pentagonului, Nostradamus a devenit imediat unul din cele mai frecvente obiecte de cautare pe Internet. In scurt timp au inceput sa circule prin e-mail pretentii ca Nostradamus a prezis de fapt tot ce s-a intamplat. Cum a devenit Nostradamus o asemenea figura de cult?


Profetiile lui Nostradamus – Contextul “Profetului”
Nostradamus s-a nascut Michel de Nostredame in St. Remy, Franta, pe data de 14 Decembrie, 1503. Ca tanar, el a petrecut foarte mult timp cu bunicul lui invatand limbi straine, matematica, astronomie si astrologie. Si-a inceput studiile in arte libere la Universitatea din Avignon, insa a graduat Medicina la Universitatea din Montpellier. El a practicat medicina si a fost renumit pentru tratarea reusita a victimelor ciumei din zonele apropiate lui Montpellier. In anul 1534 Nostradamus s-a castorit cu prima lui sotie cu care a avut doi copii. Putin mai tarziu, el si-a pierdut intreaga familie in ciuma si a calatorit prin Europa in urmatorii sase ani. In 1554 Nostradamus s-a stabilit in Salon, Franta, unde s-a casatorit cu a doua sotie si a avut cu ea sase copii.

In anul 1555, la varsta de 52 de ani, Nostradamus si-a scris primul set de profetii, o colectie de 100 “catrene” cunoscute ca si “secolul” (O catrena este o simpla poema cu patru versuri). In 1564, Nostradamus a fost ales ca si medic regal al regelui Charles al IX-lea. In urmatorii cativa ani, pana la moartea sa in 1566, Nostradamus a scris 10 secole de profetii.


Profetiile lui Nostradamus – Cateva exemple faimoase
Profetiile lui Nostradamus au fost scrise initial in franceza, desi a scris oarecum si in latina, greaca si italiana pentru a face unele semnificatii obscure. El a mai folosit si alte smecherii pentru a face catrenele lui neclare, inclusiv simboluri, metafore si cuvinte scrise gresit cu buna intentie. Cel mai interesant este ca multe dintre asa numitele profetii ale lui Nostradamus circula astazi ca si simple legende de cartier – de multe ori catrenele lui sunt taiate si lipite ca sa sune bine dupa evenimentele mondiale majore. De exemplu, la scurt timp dupa atacurile teroriste de la 11 Septembrie care au avut loc in Statele Unite, un numar mare ale pretinselor profetii ale lui Nostradamus a inceput sa circule pin Internet si stirile media. Iata cateva din ele: “In anul unui nou secol, luna a noua, Din cer va veni un mare Rege al Terorii... Cerul va arde la 45 de grade. Focul se apropie de o mare cetate noua...”

“In cetatea York va fi o prabusire mare, doi frati gemeni sunt sfasiati de haos, in timp ce fortareata cade marele lider va muri, al treilea razboi va incepe atunci cand va arde marele oras.”

“A fost prevazut ca exact trei sute cincizeci de ani in viitor, fenixe Argintii vor dobori cei doi frati gemeni ai asupririi purtate de regele natiunii, care va duce in apocalipsa. In cetatea lui Dumnezeu va fi un mare trasnet, doi frati gemeni sunt sfasiati de haos”.

Deci, a prezis Nostradamus atacurile impotriva Turnurilor Gemene din New York? Nu, Nostradamus nu a scris aceste catrene – ele au fost ciupite si contorsionate pentru a se potrivi evenimentului. De exemplu, prima catrena spune “in anul unui nou secol, luna a noua”, insa catrena originala a lui Nostradamus zice “In anul 1999 si sapte luni, din cer va veni un rege puternic si alarmant” (Secolul 10:72). Nicaieri nu se face mentiunea la “doi frati gemeni” care sunt “sfasiati”. De fapt, catrena spune: “Doi frati regali vor lupta atat de mult unul impotriva altuia” (Secolul 3:97). In ultimul rand, cat despre prabusirea cetatii York si arderea cerului, aceasta este mai apropiata de ceea ce scrie el: “Cerul va arde la 45 de grade, focul se va apropia de marea cetate noua... cand ei vor face judecata Normanzilor (Secolul 6:97). Nostradamus niciodata nu a mentionat cuvantele “fortareata” sau “razboi mare”.


Profetiile lui Nostradamus – De ce ne intereseaza asa de mult?
Dupa atacurile 9/11, profetiile lui Nostradamus au fost peste tot! Ele a fost la stirile BBC si erau cuprinse in cartile de pe lista bestsellerului Amazon.com. In mod dramatic, “Nostradamus” chiar a deplasat cuvantul “sex” din lista top 50 de cautari pe Internet intr-o scurta perioada de timp. Evident, oamenilor le place notiunea “profetie”. Tabloidele sunt dovada acestui lucru. De ce atunci, atatia oameni subscriu la profetii vagi si de obicei eronate ale oamenilor de genul Nostradamus, Jeanne Dixon, Edgar Cayce si la altele care formeaza lista tuturor “legendelor de cartier”? De ce sa nu citim cele mai dramatice profetii din toate timpurile – peste 600 din ele cuprinse in bestseller-ul etern cunoscut ca si Biblie? Si, stiti de ce? Ele toate s-au implinit la vreme! Si sunt altele 300 sau chiar mai multe care sunt inca la orizont!

Citeste mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Separarea Bisericii de stat
Ingineria genetica umana
Noua Ordine Mondiala
Profetiile lui Nostradamus
Istoria Insulei Pastelui
Pro si contra cercetarii celulelor stem
Problema banilor
Avortul prin nastere partiala
Miscarea pro-choice
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetiile lui Nostradamus to My Google!
Add Profetiile lui Nostradamus to My Yahoo!
XML Feed: Profetiile lui Nostradamus
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.