Clicky

Pro-Avort

Pro-Avort

 - Problema
Esti aici: Probleme Frecvente >> Pro-Avort

Pro-avort – Definitie
Pro-avort este credinta in dreptul de a alege incetarea unui fetus (un embrion fertilizat). Pro-avortul este de asemenea o miscare care lupta pentru drepturile femeilor de a putea alege sa puna capat sarcinilor nedorite.


Pro-avort – Istoria miscarii
Sustinatorii pro-avort au luptat si au castigat legalizarea avortului in Colorado si California in anul 1967. Si-au continuat efortul si prin anul 1970, saptesprezece state au permis avortul. New York, Hawaii, California si Alaska au avut o politica mult mai liberala, permitand avortarea la cerere pana la 20 de saptamani de sarcina. Totusi, Arkansas, Colorado, Dalaware, Georgia, Kansas, Maryland, Mississippi, New Mexico, North Carolina, Oregon, South Carolina si Virginia au permis avortul doar in cazul violului, incestului si unor anomalii ale fatului pentru a proteja viata mamei. Miscarea pro-avort a fost incetinita, iar multe cereri au fost scrise pentru a anula aceasta politica legislativa. Toate celelalte state au refuzat sa permita avortul.

Cea mai mare victorie a adeptilor Pro-avort a fost in procesul “Roe vs. Wade”. Datorita acestui proces, Curtea Suprema a legalizat avortul in toate cele 50 de state in 22 Ianuarie, 1973. Desi votul poporului era impotriva avortului la cerere, “Roe vs. Wade” a devenit fundamentul agendei pro-avort.


Pro-Avort – Astazi
Agenda pro-avort s-a schimbat de la avorturi ascunse la avort la cerere in toate cele 50 de state pana la 24-25 saptamani de la fertilizare, si chiar la punctul de a permite avortul cu nastere partiala. Adeptii pro-avort cred in dreptul de a alege incetarea sarcinii. Exista chiar si legi care dicteaza drepturile la avort ale adolescentilor si ale parintilor lor. Este legea de partea pro-avort sau nu?


Pro-avort – Problema
Pro-avort – Este verdictul dat intr-adevar? Avortul este legal in toate cele 50 state. Pe de o parte, crima este ilegala in toate cele 50 de state. Aici este problema – Cum putem spune ca a ucide este impotriva legii si in acelasi timp sa permitem ca rata avortului sa creasca la 1 avort la 4 sarcini? Cand incepe originea vietii? Am fost creati la momentul conceptiei, cand am fost tesuti in pantecele mamei noastre chiar de la inceput? Sau aerul din plamanii nostri ne schimba statutul de la fat la viata? Cu siguranta, pozitia pro-avort va sustine ca viata nu incepe decat putin mai tarziu in procesul de sarcina. Totusi, pozitia lui Dumnezeu a fost intotdeauna, ca fiecare din noi suntem persoane unice create de El pentru un scop special inca de la momentul conceptiei. Descoperirile recente in biochimie confirma ceea ce Biblia a declarat de-a lungul veacurilor, ca fiecare din noi este o “faptura asa de minunata”. Din momentul in care sperma fertilizeaza ovulul, intr-un mod miraculos, Dumnezeu incepe procesul de creatie a fiintei noastre interioare si ne tese in pantecele mamei noastre (Psalmul 139:13-14).


Pro-Avort – Un ultim gand
In 22 Ianuarie 1973, decizia Curtii Supreme in cazul “Roe vs. Wade” a permis avorturile in primele sase luni ale sarcinii. Douazeci si trei de ani mai tarziu, Norma McCorvey care a fost “Jane Roe” in procesul “Roe vs. Wade” a dat un interviu celor de la USA Today (SUA Astazi – n. tr.). Ea a afirmat, ca odata, cand a fost angajatata intr-o clinica unde nu era nimeni: “Am mers in sala de avort si m-am culcat pe masa... incercand sa-mi imaginez cum ar fi sa fac un avort... M-am tulburat si am izbucnit in plans.” La ABC’s World News Tonight (Stirile din lume din aceasta seara de la ABC – n. tr.), Norma McCorvey a zis: “Cred ca avortul este gresit. Cred ca ceea ce am facut la “Roe vs. Wade” a fost gresit.” (American Minute with Bill Federer, 22 Ianuarie, 2003).

Afla mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Pro si contra cercetarii celulelor stem
Etica clonarii
Marilyn Manson
Miscarea pro-choice
Pro-Avort
Ingineria genetica umana
Avortul prin nastere partiala
Proiectul Genomului Uman
Separarea Bisericii de stat
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Pro-Avort to My Google!
Add Pro-Avort to My Yahoo!
XML Feed: Pro-Avort
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.