Clicky

Etica clonarii

Etica clonarii

 - O perspectiva biblica
Esti aici: Probleme Frecvente >> Etica clonarii

Etica clonarii – Un subiect cultural
Etica clonarii a fost mutata recent pe linia intai a culturii secolului XXI. Desi specialistii in medicina, filozofie, stiinta si politica au fost activi in exprimarea punctelor lor de vedere, intotdeauna este bine sa ne uitam la ceea ce Biblia are de supus despre aceste subiecte. Chiar si atunci cand avem de-a face cu subiecte moderne, precum clonarea, iar acestea nu sunt mentionate in mod specific in Biblie, ne putem uita la principiile Bibliei si le putem aplica, intelegand astfel cum vrea Dumnezeu ca sa raspundem.


Etica clonarii – Principiile biblice
Referitor la etica clonarii, Biblia spune clar ca Dumnezeu este autorul vietii. Un verset se poate aplica in particular la problema clonarii. In Psalmul 100:3, Biblia spune: “Sa stiti ca Domnul este Dumnezeu! El ne-a facut, ai Lui suntem...”.

Multe alte pasaje vorbesc despre cum ne-a creat Dumnezeu. Iata cateva dintre ele:

In Psalmul 139:13-16, psalmistul spune: “Tu mi-ai intocmit rarunchii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele: Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara chip, Ochii Tai ma vedeau si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele”.

In Isaia 44:2, 21, 24, profetul Isaia spune: “Asa vorbeste Domnul, care te-a facut si intocmit... Eu te-am facut... Asa vorbeste Domnul, Rascumparatul tau, Cel ce te-a intomit din pantecele mamei tale: ‘Eu, Domnul, am facut toate aceste lucruri, Eu singur am desfasurat cerurile, Eu am intins pamantul...”

Psalmul 119:73 spune: “Manile Tale m-au facut, si m-au intocmit”.


Etica clonarii – Valorile biblice
Asa cum poti vedea din aceste versete, Biblia afirma doua adevaruri majore legate de etica clonarii: (1) viata incepe in pantece si (2) Dumnezeu formeaza viata. Deoarece noi suntem creatia lui Dumnezeu si suntem creati dupa chipul Sau (conform Geneza 1:26), viata este pretioasa. In general, dorinta comunitatii stiintifice este de a crea clone pentru “piese de rezerva”, pentru a le folosi pentru celule stem, organe si asa mai departe. Este clar ca acest lucru nu este biblic, fiindca o viata, fie ea si clonata, nu este mai putin importanta decat cealalta - neclonata.


Etica clonarii – Concluzia biblica
Un subiect recent de stiri, legat de etica clonarii, a fost despre cupluri care cloneaza din propriul lor ADN pentru a avea un copil. Unii ar putea sustine ca aceasta este doar o alta metoda stiintifica de producere a sarcinii precum fertilizarea in vitro sau inseminarea artificiala. Vom intreba de ce este necesar sa avem un copil al carui ADN este replica exacta a propriului nostru ADN? Ne iubim pe noi insine atat de mult incat vrem sa ne reproducem pe noi in mod exact? In cazul acesta, vom sustine ca clonarea intra in categoria lucrurilor care ne fac pe noi Dumnezeu si de fapt este o forma de inchinare in fata sinelui. Prima porunca spune sa nu te inchini la alti dumnezei, iar aceasta ne include si pe noi.

Afla mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Avortul prin nastere partiala
Istoria Insulei Pastelui
Proiectul Genomului Uman
Pro si contra cercetarii celulelor stem
Separarea Bisericii de stat
Miscarea pro-choice
Pro-Avort
Marilyn Manson
Problema banilor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Etica clonarii to My Google!
Add Etica clonarii to My Yahoo!
XML Feed: Etica clonarii
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.