Clicky

Este iadul real?

Este iadul real?

 - Destinatia
Esti aici: Probleme Frecvente >> Este iadul real?

Este iadul real? – Idei de baza
Oamenii din intreaga lume se intreaba: “Este real iadul?”. Poate sa existe cu adevarat un loc fizic pentru chin si pedeapsa de foc despre care se spune in Biblie? Doar trei din 10 adulti (31%) vad iadul ca un loc real: “un loc de chin fizic unde oamenii vor fi trimisi”1. Acest articol raspunde intrebarilor obisnuite despre iad si existenta lui. Din moment ce Biblia este baza doctrinei despre iad, vei vedea ca in acest material se face referinta la ea si se citeaza din ea.


Este iadul real? – De ce a fost el creat?
Intrebarea ‘de ce exista iadul?’ i-a buimacit pe multi oameni de-a lungul timpurilor. Oameni fara numar s-au intrebat: “Daca Dumnezeu este atat de bun, de ce a creat atunci un loc precum iadul?” Este acelasi lucru daca ai intreba: “Daca guvernul nostru este atat de bun, atunci de ce a facut inchisori?”. Raspunsul pare destul de simplu – locuri ca si iadul si inchisorile exista datorita unor oameni care vor alege sa faca lucruri rele, si pentru ca fac acest lucru, ei au nevoie sa fie pedepsiti. Este relativ usor sa intelegi cum acest rationament se aplica existentei inchisorilor, insa oare se aplica cu adevarat si iadului?

In relatarea biblica despre Creatie, gasita in cartea Geneza, nu este facuta nici o mentiune referitoare la un loc numit iad. Orice a facut Dumnezeu in timpul Creatiei a fost bun. Totusi, Biblia ne spune in Matei 25:41, ca iadul a fost pregatit mai tarziu “diavolulului si ingerilor lui” (vezi si cartea Isaia 14:12). Dumnezeu nu a creat iadul pentru om; intentia Lui niciodata nu a fost ca vreun barbat sau vreo femeie sa mearga in iad. In 2 Petru 3:9 aflam ca Dumnezeu doreste ca “nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta”.

Ce este iadul? Iadul este un loc real. Stim acest lucru din multe versete din Biblie, unele din ele spuse de Isus Insusi; si stim ca cei rai si nedrepti vor merge acolo dupa ce mor. Deci, din nou ne intoarcem la punctul principal ca Dumnezeu este bun, iar viata in iad este groaznica; atunci de ce Dumnezeu a creat un astfel de loc? Chiar daca iadul a fost creat initial pentru Satan si ingerii lui care au cazut impreuna cu el, totusi in iad vor fi de asemenea barbati si femei.


Este iadul real? – De ce ar merge cineva acolo?
Este iadul real? Iadul este un loc de separare vesnica de Dumnezeu, iar oamenii merg acolo dupa ce mor pentru ca au ales sa se separe de Dumnezeu in timpul vietii lor pe pamant. Dumnezeu ne-a creat liberi sa facem propriile alegeri, iar separea sau despartirea noastra de Dumnezeu este una din alegerile pe care suntem liberi sa o facem. Vointa noastra libera este un dar minunat de la Dumnezeu prin care El nu ne forteaza sa-L iubim sau sa-L urmam. Fara vointa noastra libera, noi vom fi nimic mai mult decat marionete sau roboti; insa nu asta vrea Dumnezeu de la noi, si acest lucru nu ne-ar putea face viata mai buna.

In timp ce Dumnezeu doreste ca fiecare sa aleaga sa-L iubeasca, unii oameni vor alege sa nu o faca. Acesti oameni vor muri in pacatele lor si vor fi separati de Dumnezeu pentru totdeauna in iad. Multi ar zice ca lucrul acesta nu este corect si ca un Dumnezeu iubitor nu ar stabili niciodata un astfel de sistem; totusi, tocmai dragostea lui Dumnezeu pentru noi si faptul ca El este perfect drept ne spun de ce exista iadul si de ce oamenii vor merge acolo. Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat ne respecta libertatea de alegere. Daca noi alegem sa nu-L iubim, atunci de ce ne-ar forta sa traim cu El vesnic in cer? Oare a trai o vesnicie cu cineva pe care nu-l iubim nu este oricum iad? Dumnezeu vrea sa-i scape pe acesti oameni care nu-L iubesc de la trairea cu El si supunerea conducerii Lui o vesnicie.


Este iadul real? – Este iadul pedeapsa pentru cei rai?
La intrebarea “Este iadul real?” o multime de oameni raspund cu “nu”. Acestor oameni le place sa creada ca dupa ce vor muri, nu vor merge nici in cer, nici in iad, ci pur si simplu inceteaza sa existe. Totusi, n-ar fi un Dumnezeu care ne trimite la moarte in non-existenta la fel de “crud” ca si cel care ne permite sa ne alegem in mod liber propriul destin, fie acesta si iad? Chiar si ateul Friedrich Nietzsche a spus ca el mai degraba ar alege suferinta vesnica constienta decat non-existenta.

Dreptatea perfecta a lui Dumnezeu cere sa fie un iad unde sa fie pedepsiti cei nepocaiti si rai dintre noi. Dupa cum Walter Martin a spus despre existenta iadului si a pedepsei vesnice in cartea sa, Imparatia Cultelor: “Ei vorbesc mult despre Dumnezeul care este Dragoste, dar uita ca tocmai pentru ca El este Dragose, este si Drept si trebuie sa ceara razbunare vesnica peste cei care calca in picioare sangele scump al lui Cristos, care este Mielul injunghiat pentru pacatosii pierduti de la intemeierea lumii.”

Ce fel de Dumnezeu iubitor ar fi El daca cei rai nu ar fi nicidoata pedepsiti? De ce L-ar trimite pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre, daca am putea respinge rascumpararea aceasta si pana la urma sa nu platim pretul? Ce stimulent am avea noi sa facem binele si sa-L iubim pe Dumnezeu daca stim ca Ii putem respinge Fiul, putem alege sa facem raul toata viata si niciodata sa nu fim pedepsiti? Cu siguranta nu am dori o asemenea lipsa de dreptate pe strazile satelor si oraselor noastre. Atunci de ce sa nu ne asteptam ca Dumnezeu sa-l rasplateasca pe fiecare om din intregul univers?

Citeste Este iadul real? Pagina 2 Acum!

Nota de subsol:
1 Rezultatatele sondajului de opinie facut de Barna Group, 1996.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Semnul fiarei
Rugaciunea in scolile publice
Este iadul real?
Cel de-al 12-lea Imam
Arca lui Noe
Separarea Bisericii de stat
Vremurile din urma
Prejudecati rasiale
Cartea Apocalipsa
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Este iadul real? to My Google!
Add Este iadul real? to My Yahoo!
XML Feed: Este iadul real?
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.