Clicky

Пророчеството на Нострадамус

Пророчеството на Нострадамус

 
Вие сте тук: Популярни теми >> Пророчеството на Нострадамус

Пророчеството на Нострадамус – хит в таблоидите
Пророчеството на Нострадамус в най-добрия случай е поп-култура! Всеки път, когато световните събития достигнат върхова точка, хората бързат към таблоидите, за да видят какво има да каже по въпроса прословутия "пророк" от 16-ти век. След атаките от 11 септември на Световния търговски център и Пентагона, Нострадамус бързо се превърна в една от най-популярните заявки за търсене в Интернет. Веднага започнаха да се разпространяват твърдения по електронната поща, че Нострадамус е предрекъл всичко, което се е случило. Как Нострадамус стана толкова култова фигура?


Пророчеството на Нострадамус – произход на „пророка”
Истинското име на Нострадамус е Мишел дьо Нострадам и е роден в Санкт Реми, Франция на 14 декември 1503 година. Като младеж прекарва голяма част от времето си с дядо си, учейки езици, математика, астрономия и астрология. Той специализира либерални изкуства в университета в Авиньон и завършва медицинското училище към Университета на Монпелие. Практикува медицина и е бил известен с успешно лечение на жертвите на холера в районите около Монпелие. През 1534 Нострадамус се жени за първата си жена и има две деца. Скоро след това загубва цялото си семейство, заболяло от чума и пътува из Европа през следващите шест години. През 1554 се установява в Салон, Франция, където се жени за втората си съпруга и има шест деца.

През 1555, на възраст от 52 години, Нострадамус пише първия си набор от пророчества, колекция от 100 "четиристишия", известна като "век." (Четиристишие всъщност е стихотворение с четири реда.) През 1564 е назначен като царски лекар на Крал Чарлз IX. През следващите няколко години, до смъртта си през 1566, пише десет века на пророчества.


Пророчеството на Нострадамус – някои известни примери
Пророчеството на Нострадамус е написано предимно на френски, въпреки че той подхвърля някои латински, гръцки и италиански думи за замъгляване на някои значения. Той също използва други способи, за да направи четиристишията си неясни, включително символи, метафори и нарочно сгрешени думи. Най-интересното е, че много от така наречените предсказания на Нострадамус, циркулиращи днес, са просто градски легенди - често първоначалните четиристишия се нарязват и снаждат, за да звучат правдоподобно след големи световни събития. Така например, малко след терористичните атаки в САЩ на 11 септември, голям брой предполагаеми пророчества на Нострадамус започват да се разпространяват из интернет и медийните новини. Ето няколко от тях:

    "В годината на новия век и девет месеца, от небето ще дойде великият Цар на ужаса ... Небето ще гори на четиридесесет и пет градуса. Огън достигна големия нов град ..."

    "В града Йорк ще има голям срив, двама братя близнаци разкъсани от хаос, докато крепостта пада големия лидер ще се поддаде и трета голяма война ще започне, когато големия град гори"

    "Предсказано е, че точно триста и петдесет години в бъдещето, сребърните феникси ще ударят двамата братя-близнаци на потисничество, което са причинили на царския народ и това ще доведе до апокалипсис. В Града на Бога ще има силен гръм, двама братя разкъсани от хаос "
И така, дали Нострадамус предсказва атаките срещу кулите близнаци в Ню Йорк? Не, Нострадамус не пише тези четиристишия - те са били променени и напаснати, така че в известна степен да съответстват на събитието. Например, първото казва: "В годината на новия век и девет месеца", но оригиналното четиристишие на Нострадамус гласи: "През 1999 година и седем месеца от небето ще дойде един страшен мощен цар" (Век 10:72). Не се споменава "близнаци", които са "разкъсани". В четиристишието всъщност се казва, "Двама царски братя ще воюват толкова много един срещу друг" (Век 3:97). И накрая, когато става дума за срутване в града на Йорк и небето да гори, то е най-близо до неговото оригинално четиристишие: "Небето ще гори на четиридесет и пет градуса, огън ще дойде в близост до големия нов град ... когато те започнат преследването на норманите" (Век 6:97). Нострадамус дори не споменава думите "крепост" или "голяма война".


Пророчеството на Нострадамус – защо толкова много се интересуваме?
След атаките от 11.09 пророчеството на Нострадамус е навсякъде! То прави новините на BBC и се съдържа в книгите на Amazon.com в списъка с бестселъри. Драматично, "Нострадамус" дори измести "секс" от списъка на интернет за топ петдесет на търсенията за кратък период от време. Очевидно е, че хората обичат идеята на пророчеството. Таблоидите са доказателство за това. Защо тогава толкова много хора се абонират за неясни и често погрешни пророчества на хора като Нострадамус, Жан Диксън, Едгар Кейси и други, които запълват всички списъци с "градски легенди"? Защо не четат най-драматичните пророчествата на всички времена - над 600 от тях съдържащи се в многогодишния бестселър, известен като Библията? И, познайте какво? Те всички са изпълнени на времето си! И има още 300 или някъде толкова, които все още предстоят!

Прочетете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Произход на Хелоуин
Генно инженерство
Предимства и недостатъци на изследванията на стволови клетки
Про-аборт
Историята на Великденския остров
Проект за човешкия геном
Нов световен ред
Пророчеството на Нострадамус
Етика на клонирането
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Пророчеството на Нострадамус to My Google!
Add Пророчеството на Нострадамус to My Yahoo!
XML Feed: Пророчеството на Нострадамус
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.