Clicky

Prejudecati rasiale

Prejudecati rasiale

 - Discriminarea
Esti aici: Probleme Frecvente >> Prejudecati rasiale

Prejudecati rasiale – Ce inseamna?
Prejudecatile rasiale sunt o boala morala si sociala ascunsa, care afecteaza oamenii si natiunile din toata lumea. Ea este diagnosticata printr-o lista de simptome si manifestari variate care includ frica, intoleranta, separarea, segregatia, discriminarea si ura. In timp ce toate aceste simptome de prejudecata rasiala pot fi manifestate, singura cauza care sta la baza prejudecatilor rasiale este ignoranta. Din punct de vedere istoric, o rasa de oameni este definita ca o populatie cu trasaturi biologice distincte.

In timp ce toti oamenii apartin aceleiasi specii, Homo sapiens, rasele difera una de alta prin caracteristici cum sunt culoarea si structura parului, culoarea pielii, culoarea si forma ochilor, marimea membrelor si a partilor corpului, cat si organele faciale. Desi oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceste diferente intre oameni sunt exterioare si au convenit apoi asupra faptului ca toti membrii speciei Homo sapiens au mai multe caracteristici in comun decat diferite, multi continua sa-i priveasca pe ceilalti prin prisma trasaturilor exterioare.

Intr-adevar, oamenii sunt aparent diferiti in aspectul lor fizic. Problema apare atunci cand simptomele bolii devin evidente: intoleranta, separarea si ura. Intr-o maniera pozitiva, un om ar putea accepta diferentele popoarelor din toata lumea si ar fi uimit de unicitatea oamenilor care locuiesc peste drum de el sau in diferite parti ale globului. Prejudecatile rasiale deformeaza aceasta unicitate a raselor si impartasesc ideea ca aceste diferente ii impart pe oameni in grupuri, unde un grup este inferior altuia.


Prejudecati rasiale – Oare toti avem aceste prejudecati?
Prejudecatile rasiale ii afecteaza pe toti. Deoarece acestea se manifesta in faptul ca oamenii sunt “pre-judecati” pe baza caracteristicilor exterioare, trebuie sa tragem onest concluzia ca toti oamenii “sufera” de prejudecati, la nivele diferite. Cand nu cunoastem bine o persoana, constient sau inconstient incepem sa o caracterizam pe baza a ceea ce vedem. Din nou, acest lucru se intampla datorita ignorantei noastre referitoare la caracterul si personalitatea reala a respectivei persoane. Ne formam pareri de multe ori bazate pe niste idei stereotipe: “toti oamenii din rasa cutare si cutare sunt...”. Putem completa chiar un formular cu asteptari si presupuneri de-ale noastre: unele rase sunt superioare din punct de vedere intelectual, altele sunt pline de avaritie, altele au inclinatie spre arta sau altletism, altele au oameni necinstiti, etc....

Aceste idei au fost formate de societate, mass-media si propria noastra educatie.

Poate aceste idei au fost invatate direct sau indirect, fiind formulate de unul dintre parinti. Indiferent de sursa lor, chiar si cei mai luminati si inteligenti membri ai unei societati vor descoperi intr-o oarecare masura ca ii judeca pe ceilalti pe baza aspectelor exterioare ale rasei din care fac parte.


Prejudecati rasiale – Care sunt implicatiile asupra societatii?
Prejudecatile rasiale au creat starea societatii din zilele noastre. Intr-adevar, prejudecatile au format societatile de cand au inceput ele. Daca ne uitam la copiii lui Avraam, Isaac si Iacov care locuiau in tara Gosen, ei erau subjugati datorita diferentelor lor. Dincolo de toate implicatiile spirituale ale sederii natiunii Israel in Egipt, este evident ca egiptenilor le era frica de izraeliti. Oriunde exista diferente, este frica, intoleranta si nedreptate.

De la Hitler si nazisti la proprietarii de robi din America de Sud, prejudecatile unei rase fata de cealalta au dus la atrocitati. Pentru a contracara boala prejudecatilor rasiale, societatile moderne au formulat si au promulgat legislatii pentru a se asigura ca oamenii se vor “trata” unii pe altii cu respect si demnitate, recunoscandu-si unul altuia dreptul inalienabil la viata si libertate. In timp ce actiunile omului pot fi reglementate prin lege, inimile si frica lor – nu. Astfel, societatile continua sa sufere de aceasta boala. De aceea, se formeaza mereu forumuri, coalitii si tot felul de initiative pentru a creste unitatea, intelegerea si toleranta.

Cel mai bun raspuns insa il gasim in Biblie: “Isus i-a raspuns: ‘Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.’ ‘Aceasta este cea dintai, si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.’ In aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Proorocii.” (Matei 22:37-40).

Faptele Apostolilor 17:26 spune: “El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur...”.

Invata mai multe despre dragostea fata de semeni!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Pro si contra cercetarii celulelor stem
Ingineria genetica umana
Proiectul Genomului Uman
Separarea Bisericii de stat
Problema banilor
Pro-Avort
Miscarea pro-choice
Noua Ordine Mondiala
Marilyn Manson
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Prejudecati rasiale to My Google!
Add Prejudecati rasiale to My Yahoo!
XML Feed: Prejudecati rasiale
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.