Clicky

Istoria Zilei Sfantului Valentin

Istoria Zilei Sfantului Valentin

 - Povestea exprimarii dragostei
Esti aici: Probleme Frecvente >> Istoria Zilei Sfantului Valentin

Istoria Zilei Sfantului Valentin – Omul Valentin
Este istoria Zilei Sfantului Valentin transmisa prin sarbatoarea actuala - cu ciocolati delicioase, felicitari frumoase si stralucirea inelelor de logodna? Care este de fapt istoria din spatele unei sarbatori atat de comercializate?

Unii spun ca sarbatoarea poarta numele unui episcop numit Valentin, care a trait in Imperiul Roman. Claudiu al II-lea a fost imperator in acea vreme. El s-a gandit ca barbatii necasatoriti erau mai buni soldati, asa ca a decis sa faca o lege ca tinerii barbati sa nu se casatoreasca. In jurul anului 270 d.Cr., lui Valentin i s-a facut mila de soldatii ostracizati carora nu li se permitea sa se casatoreasca sau sa-si vada iubitele.

El a devenit un avocat al acestor tineri indragostiti si a inceput sa cunune in ascuns. Curand dupa aceea a fost descoperit si aruncat in inchisoare. Imperatorul Claudiu al II-lea a incercat sa-l convinga pe Valentin sa se inchine zeilor Romei, insa Valentin a refuzat. In schimb, el a incercat sa-l converteasca pe Claudiu la crestinism. Valentin a fost condamnat la executie in 24 Februarie, anul 270.

O alta versiune a istoriei Zilei Sfantului Valentin povesteste ca Valentin s-a indragostit de fiica temnicerului lui. Chiar inainte de moartea sa, el i-a trimis un biletel si l-a semnat “de la al tau Valentin”. O aura de romantism a invaluit astfel moartea lui, iar cei care au aflat au raspandit povestea. Episcopul Valentin a devenit Sfantul Valentin, iar faima lui a ajuns pana in Anglia si Franta.

Dupa moartea sa, Valentin a devenit ceea ce este cunocut ca “Sfantul Protector”. Unii l-au considerat supraveghetorul spiritual al festivalului anual in care tinerii romani trimiteau felicitari de afectiune celor pe care doreau sa-i vada in mod oficial. Acest festival a fost tinut in fiecare an, pe 14 Februarie. In muzeele din intreaga lume exista felicitari de Ziua Sfantului Valentin inca din anul 1415.

Februarie a fost luna de sarbatoare a dragostei inca din Evul Mediu.


Istoria Zilei Sfantului Valentin – Simbolurile Zilei
Chiar daca istoria Zilei Sfantului Valentin este neclara, ea a devenit una dintre cele mai populare sarbatori printre indragostiti si florari! Simbolurile obisnuite ale Zilei Sfantului Valentin in zilele noastre sunt cupidonii, inimioarele, trandafirii, ursuletii de plus si cuvintele de admiratie. Copiii schimba intre ei felicitari decorate cu imagini comice de carton. Adultii au continuat traditia cu felicitarile, ziua aceasta devenind, alaturi de Craciun, a doua sarbatoare din an cu cele mai multe felicitari trimise.

Cupidonii cu arcuri si sageti reprezinta mitologia romana. Cupidon a fost fiul lui Venus, zeul iubirii. Sageata va lovi pe neasteptate o persoana sau un zeu dorit, facandu-l sa se indragosteasca.


Istoria Zilei Sfantului Valentin – Gasirea dragostei adevarate
Istoria Zilei Sfantului Valentin a inceput intr-o epoca de traditii curtenitoare. Povestile despre cum erau curtate femeile prin gesturi nobile de galanterie infloresc in nuvelele de dragoste de astazi. Cu totii vrem sa fim doriti – sa fim iubiti si acceptati.

Dumnezeu a implinit aceasta nevoie prin cel mai mare act de dragoste facut vreodata in istoria lumii. Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat L-a trimis pe Fiul Sau pe pamant pentru a trai ca om. Noi suntem despartiti de Dumnezeu datorita pacatului nostru, astfel ca El a facut o cale prin care sa ne putem petrece vesnica impreauna in cer. Intr-un act maret de dragoste, Isus a murit pe cruce ca inlocuitor perfect pentru fiecare din noi. El a murit, a fost ingropat si a inviat a treia zi. Atunci cand recunoastem darul Lui si il acceptam, El vine sa ne conduca vietile si sa ne iubeasca asa cum nu am fost iubiti niciodata inainte.

Afla mai multe despre dragostea lui Dumnezeu pentru tine!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Noua Ordine Mondiala
Prejudecati rasiale
Proiectul Genomului Uman
Ingineria genetica umana
Istoria Insulei Pastelui
Vremurile din urma
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Istoria Zilei Sfantului Valentin to My Google!
Add Istoria Zilei Sfantului Valentin to My Yahoo!
XML Feed: Istoria Zilei Sfantului Valentin
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.