Clicky

Istoria Insulei Pastelui

Istoria Insulei Pastelui

 - Mostenirea Statuilor
Esti aici: Probleme Frecvente >> Istoria Insulei Pastelui

Istoria Insulei Pastelui – Insula in sine
Multi oameni considera fascinanta istoria Insulei Pastelui. In duminica Pastelui - 5 Aprilie, anul 1722, un capitan marin olandez pe numele Jacob Roggeveen si-a debarcat vasul pe o insula cunoscuta ca si Te Pito o Te Henua, insemnand “Centrul pamantului”. Capitanul Roggeveen a schimbat numele ei in Insula Pastelui. Localizata la 2200 de mile (3500 de km) de la coasta lui Chile, este cea mai indepartata insula populata din lume. Dimensiunea insulei este de 63 de mile (aprox. 100 de km, n.tr.) cu trei vulcani stinsi, insa tehnic vorbind insula este un singur vulcan care se ridica la peste 3000 de metri de la nivelul oceanului! Fiind candva un refugiu placut pentru pasarile migratoare si fauna salbatica, acum insula a fost deposedata de padurile originale datorita suprapopularii si a tehnicii agricole necorespunzatoare.

La inceput, calatorii polinezieni de la Marquesas au populat insula. Acesti locuitori au adus cu ei o cultura religioasa si artistica bogata. In masura in care a crescut populatia, s-a stricat lantul alimentar, ceea ce a dus la foamete si chiar la canibalism. Cei care au supravietuit erau lasati la mila negustorilor de sclavi ai altor insule si dominatiei guvernamentale din Peru si Chile. Atacul a adus de asemenea diferite boli devastatoare.


Istoria Insulei Pastelui – Dezvoltarea culturala
Dezvoltarea culturala de pe insula a fost obiectul unei speculatii majore. Din moment ce insula este formata din roca vulcanica, primii locuitori au sculptat aceste roci in forma unor statui gigantice, unele cu o inaltime de aprox. 4 metri, 6 inci si o greutate de aproximativ 14 tone. Acesta era motivul defrisarii bogatelor paduri de acolo. Inainte de anul 700 d.Cr, locuitorii au folosit copacii pentru a transporta aceste roci gigantice prin toata insula. Majoritatea statuilor care au supravietuit sunt aliniate de-a lungul tarmului cu fata spre mare. Fetele si corpurile lor seamana cu statuile similare din Polinezia, insa au fost facute in mod unic. Cultul statuilor a simbolizat stapanirea si puterea masculina in intreaga structura a societatii locuitorilor; nu semnifica doar puterea si statura, ci bastinasii credeau ca au fost locuiti de un spirit sacru.

Cunoasterea acestor statui ciudate din Insula Pastelui a dat nastere la multe teorii interesante; insa, nici una din ele nu are un suport stiintific. Cineva a scris ca armade cu elefanti au fost aruncate in aer din cursa de taifuni si astfel au ajuns pe insula. Acest om ajunge sa pretinda ca elefantii au fost folositi ca forta fizica pentru transportarea monumentelor. Un om pe nume Tom Gary a afirmat ca Insula Pastelui transmite energie in Mexic si America de Sud. El spune ca mesajele gasite pe statui sunt diagrame care explica modul in care copiile pot fi facute tridimensionale. Apoi a fost grupul orasului scufundat (aceiasi oameni care cred in Atlantis). Acestia au creat teoria conform careia Insula Pastelui este de fapt un continent scufundat. Explorarile moderne cu sonar au demonstrat ca aceasta teorie este falsa. Cu siguranta, nu-i putem trece cu vederea pe calatorii in spatiu sau extraterestri. Da, cei care au construit piramidele in Egipt, s-au oprit in Insula Pastelui si au facut toate aceste statui. Sunt autori care au scris carti despre insula fara de fapt sa o viziteze, neglijand sa-si faca temele.


Istoria Insulei Pastelui – Interesul de la New Age
Adeptii miscarii New Age sunt incantati de locuri precum Insula Pastelui, piramidele si Stonehenge. Au fost chiar si pretentii legate de campuri de energie mistica si influenta straina. Misterele acestei civilizatii antice au cauzat formarea diferitelor teorii, iar astazi multi adepti ai curentului New Age considera insula un loc foarte spiritual.

Statuile care privesc spre mare sunt o amintire miscatoare a omului care intotdeauna este in cautarea unui loc de pace si armonie. Indiferent care a fost intentia originala a primilor constructori pentru aceste figuri, acum a ramas doar un sentiment de pierdere si deznadejde.

Afla mai multe despre interesele celor de la New Age!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Istoria Insulei Pastelui
Profetiile lui Nostradamus
Problema banilor
Ingineria genetica umana
Etica clonarii
Miscarea pro-choice
Pro si contra cercetarii celulelor stem
Separarea Bisericii de stat
Pro-Avort
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Istoria Insulei Pastelui to My Google!
Add Istoria Insulei Pastelui to My Yahoo!
XML Feed: Istoria Insulei Pastelui
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.