Clicky

Cel de-al 12-lea Imam

Cel de-al 12-lea Imam

 - Conducator desemnat
Esti aici: Probleme Frecvente >> Cel de-al 12-lea Imam

Cel de-al 12-lea Imam: Ce este un Imam?
Cine este cel de-al 12-lea Imam? Conform credintei islamice, un Imam este un lider sau conducator desemnat. Un Imam este socotit (desi nu obligatoriu) un lider de rugaciune sau cleric in special in credinta siita (atunci cand cuvantul este scris cu litera mare). Sunitii cred ca un Imam poate fi profet; siitii cred ca nu toti profetii pot fi Imam, insa un Imam poate fi si profet. Se spune ca Imamul este desemnat de Allah si este un exemplu perfect de conducere a umanitatii in orice fel.

Interpretarea siita este ca doar Allah poate numi un Imam si nici un om nu are puterea sa faca acest lucru. Cel de al 12-lea Imam se zice ca este un urmas al Profetului Mohamed, care are un statut divin la fel ca si fiecare din aceasta generatie de fii. Cel de al 12-lea Imam este numit si Imamul Ascuns si Mahdi (cel indrumat).


Cel de-al 12-lea Imam: Cine este al 12-lea Imam?
In credinta Siita (care este predominanta in Iran) este profetit ca va veni al 12-lea Imam care este marele mantuitor spiritual. Acest Imam este numit Abu al-Qasim Mohamed sau si Mohamed al Mahdi. Se zice ca el a fost nascut de al 11-lea Imam, Hasan Al-Askari si sotia lui, nepoata unui Imperator. Exista afirmatii contradictorii legate de numele ei care este fie Fatima, fie Nargis Khatoon.

Cele mai multe relatari despre aceasta istorie spun ca Al Mahdi a disparut ca si copil in jurul varstei de 5 ani (in jurul secolului 13). Se spune ca el a fost ‘ascuns’ in pesteri de atunci, insa va reveni in mod supranatural exact inainte de Ziua Judecatii. Potrivit Hadith-ului, caracteristicile Imamului ascuns sunt:

  • El va fi urmasul lui Mohamed si fiul Fatimei
  • Va avea o frunte larga si un nas ascutit
  • Se va intoarce exact inainte de sfarsitul lumii
  • Venirea lui va fi precedata de un numar de evenimente profetice in timpul a trei ani de haos mondial cumplit, tiranie si asuprire
  • Va evada din Medina la Mecca si mii de oameni ii vor jura credinta
  • Ii va conduce pe arabi si lumea intreaga timp de 7 ani
  • Va distruge tirania si asuprirea si va aduce armonie si pace totala
  • Va conduce o rugaciune in Mecca, unde Isus va fi de partea lui si il va urma
Este interesant sa observam ca teoria celui de al 12-lea Imam joaca un rol important in preocuparile lumii moderne fata de Iran. Presedintele musulman siit al Iranului, Ahmadinejad, este profund devotat lui Mesia Islamic, al Mahdi. Au fost multi care de-a lungul anilor au pretins sa fie Imamul Ascuns, insa Ahmadinejad crede ca el inca nu a venit. El pretinde personal ca este cel care pregateste lumea pentru venirea lui Mahdi. Pentru a salva lumea, ea trebuie sa fie intr-o stare de haos si subjugare. Ahmadinejad pretinde ca a “a fost indrumat de Allah sa pregateasca calea pentru venirea glorioasa a lui Mahdi”. Aceasta directiva apocaliptica include cateva proclamatii foarte ingrozitoare.


Cel de-al 12-lea Imam: De ce acest lucru este important in special acum?
In timp ce crestinii asteapta cea de a doua venire a lui Isus, evreii Il asteapta pe Mesia, Musulmanii il asteapta pe cel de al 12-lea Imam. Totusi, din toti trei, Mahdi cel desemnat de Allah este singurul care revendica o cale violenta de cucerire a lumii. Domnul Ahmadinejad si cabinetul lui spun ca au “semnat contract” cu al Mahdi prin care i-au jurat credinta in lucrarea lui. Ce implica aceasta lucrare? In lumina preocuparilor legate de capacitatea nucleara a Iranului, Mahmoud Ahmadinejad a afirmat in mod deschis ca Israelul ar trebui sters de pe harta. El a vorbit Statelor Unite ale Americii in Septembrie, 2005. In acel discurs, el pretinde ca a fost intr-o aura de lumina si a simtit o schimbare in atmosfera, timp in care nimeni din cei prezenti nu a putut clipi din ochi. Se spune ca si Primul Ministru al Iranului a vorbit in termeni apocaliptici si pare sa savureze conflictul cu Vestul pe care il numeste Marele Satan. El face acest lucru in timp ce proclama ca trebuie sa pregateasca lumea pentru venirea lui Mahdi printr-o lume aflata complet sub controlul musulmanilor. El lucreaza din greu pentru a crea oroare in intreaga lume care trebuie sa aiba loc inainte ca al Mahdi al lor sa aduca pace.

Aceasta idee si scop, impreuna cu o ura violenta fata de pagani, America si Israelul, ne aduc aminte de profetiile biblice despre venirea Anticristului si credinta milioanelor de oameni in Falsul Mesia Inselator care va predinde ca aduce pace. Se poate ca acest al 12-lea Imam Mahdi si slujitorul lui Ahmadinejad sa aprinda scanteia ultimelor zile ale venirii Adevaratului Mantuitor?

Afla mai multe despre Originea Islamului!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Vremurile din urma
Rugaciunea in scolile publice
Este iadul real?
Separarea Bisericii de stat
Prejudecati rasiale
Cel de-al 12-lea Imam
Cartea Apocalipsa
Arca lui Noe
Semnul fiarei
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cel de-al 12-lea Imam to My Google!
Add Cel de-al 12-lea Imam to My Yahoo!
XML Feed: Cel de-al 12-lea Imam
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.