Clicky

Cartea Apocalipsa

Cartea Apocalipsa

 - Apocalipsa Acum!
Esti aici: Probleme Frecvente >> Cartea Apocalipsa

Cartea Apocalipsa – Ce Crede Societatea Americana?
Ce inseamna cartea Apocalipsa pentru americanul de rand? Sondajul de opinie facut de revista Time si CNN in 2002 a constatat ca 35% din americani spun ca sunt mult mai atenti la legatura pe care stirile o pot avea cu sfarsitul lumii, si au vorbit despre ceea ce Biblia are de spus referitor la acest subiect. 59% cred ca evenimentele din Apocalipsa se vor intampla cu adevarat (“Apocalipsa astazi”, revista Time, 23 Iunie, 2002).


Cartea Apocalipsa – Ce crede lumea?
Cartea Apocalipsa ne spune: “Iata ca El [Cristos] vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea”. Pana la aparitia lui CNN si a internetului, era imposibil sa ne imaginam realizarea unui asemenea eveniment. Walter Russel Mead de la Consiliul pentru Relatii Externe, prezice ca secolul nostru va fi tinut minte ca si Epoca Apocalipsei. El observa ca, cuvantul “apocalipsa” “provine din cuvantul grecesc care inseamna literalmente “dezvaluire” (sau revelatie, n. tr.). In perioada apocaliptica, oamenii simt cum se ridica perdeaua realitatii seculare, astfel incat sa se poata vedea in spatele scenei, unde Dumnezeu si diavolul, binele si raul se lupta pentru controlul viitorului”. Din ce in ce mai multi oameni din Statele Unite si din intreaga lume cred ca istoria este tot mai accelerata, ca profetiile antice se implinesc in timp real, “se schimba modul in care oamenii se simt in diverse imprejurari, cat si modul in care actioneaza. Dintr-o data culoarea gri dispare din modul in care oamenii privesc lumea si acestia vad lucrurile mai mult in alb-negru.” (“Apocalipsa astazi”, Revista Time, 23 Iunie, 2002).

Cartea Apocalipsa vorbeste despre venirea conducatorului lumii cunoscut ca si “Anticristul”. Descoperirile despre Anticrist par sa fie tot mai frecvente. Cand Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Kofi Annan vorbeste la Forumul despre Economia Mondiala de globalizare ca si cea mai buna speranta in rezolvarea problemelor lumii, cand Forumul lanseaza ideea “natiunilor unite ale religiilor majore”, atunci cand “confidentialitatea este sacrificata pentru securitate, titlurile de stiri sunt mentionate si pe site-urile despre profetii, inseamna ca Anticristul isi face lucrarea.


Cartea Apocalipsa – Ce cred teologii?
Cartea Apocalipsa declara: “Ferice de cine citeste, si de cei ce asculta cuvintele acestei proorocii, si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape!” (Apocalipsa 1:3). “IATA CA EL VINE PE NORI, si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si din toate semiintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.” (Apocalipsa 1:7).

Revista Time s-a uitat la teologia apocaliptica si a declarat ca “oamenii de stiinta” religiosi tind sa trateze acest subiect ca o traditie sociologica. “Ei vad cum interesul pentru vremurile din urma creste in timpul cataclismelor si scade in vremuri de liniste. Oamenii erau convinsi ca sfarsitul este aproape atunci cand a cazut Roma in 410, cand Moartea Neagra a sters de pe fata pamantului o treime din populatia Europei in secolul patrusprezece, cand miscarile tectonice la cutremurul de la Lisabona in anul 1755 au facut sa sune pana in Anglia clopotele bisericii, si cu siguranta dupa 1945, cand pentru prima data fiintele umane si-au folosit puterea pentru a-si produce propria distrugere; nu a fost un act al lui Dumnezeu, ci un act al umanitatii” (“Apocalipsa astazi”, Revista Time, 23 Iunie, 2002).


Cartea Apocalipsa – Cuvantul lui Dumnezeu despre vremurile din urma
Cartea Apocalipsa nu este bazata pe o traditie religioasa, sociala sau mitologica. Cartea Apocalipsa este Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi, si este plina de profetii care se vor implini in vremurile din urma. Multi declara ca vremurile din urma deja au inceput. O profetie semnificativa s-a implinit atunci cand evreii si-au restabilit patria in 1948. Pe urma, un alt “tic” din “ceasul profetiilor” despre vremurile din urma a fost cand evreii au pus din nou stapanire pe Ierusalim in 1967. Stii cand va veni sfarsitul? Nu. Totusi, stim ca ceasul ticaie putin mai repede in aceste zile. “Si iata, Eu vin curand! Ferice de cel ce pazeste cuvintele proorociei din cartea aceasta!” (Isus Cristos; Apocalipsa 22:7).

Afla mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Prejudecati rasiale
Este iadul real?
Arca lui Noe
Cartea Apocalipsa
Separarea Bisericii de stat
Vremurile din urma
Rugaciunea in scolile publice
Semnul fiarei
Cel de-al 12-lea Imam
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cartea Apocalipsa to My Google!
Add Cartea Apocalipsa to My Yahoo!
XML Feed: Cartea Apocalipsa
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.