Clicky

Arca lui Noe

Arca lui Noe

 - Suficient de mare
Esti aici: Probleme Frecvente >> Arca lui Noe

Arca lui Noe – Erau in arca suficiente incaperi?
Oare erau in arca lui Noe suficiente incaperi pentru Noe si familia lui (in total 8 persoane), pentru cel putin doua animale din fiecare soi si sapte perechi din alt soi? Dar pentru proviziile de mancare? Conform relatarii biblice, potopul cel mare a durat un an intreg! Asa ca pe langa oameni si animale, acolo trebuia sa fie suficient spatiu pentru a depozita toata mancarea cu care sa se intretina familia lui Noe si toate animalele pentru mai mult de doisprezece luni. Cat de mare exact era aceasta corabie? Vom examina relatarea biblica a potopului asa cum este gasita in cartea Geneza (de la capitolul sase la noua) pentru a stabili daca arca lui Noe este o realitate fezabila sau pur si simplu o parte fantastica a unui mit antic.


Arca lui Noe – Animalele
Pentru a stabili daca arca lui Noe putea fi suficient de mare pentru a salva populatia umana si cea animala de un cataclism universal - potop, mai intai trebuie sa vedem cat de multe animale trebuiau sa fie in corabie. Deci, ce soi de animale trebuia salvat? Potrivit celor mai multi cercetatori, relatarea din Geneza exclude fapturile de mare si insectele din lista celor care trebuia sa intre in corabie. Lucrul acesta pare rezonabil din moment ce ramasitele acestor categorii puteau supravietui cataclismului si fara corabie. Atunci raman mamiferele, pasarile, reptilele, amfibienii si familia lui Noe. Mai departe, trebuie sa luam in considerare faptul ca Dumnezeu l-a instruit pe Noe sa ia animalele “dupa soiul lor”. Aceasta inseamna ca va trebui sa intelegem conceptul stiintific al variatiilor in cadrul unei specii. De exemplu, majoritatea biologilor sunt de acord ca lupii, coiotii, cainii dingo, sacalii, vulpile si sutele de rase de caini domestici puteau proveni de la o pereche de “caini” originali. Desi codul genetic nu va permite variatii de la o specie la alta, acum stim cum ADN –ul permite variatii in cadrul unei singure specii. Luand in considerare aceste variatii, exista aproximativ 16.000 - 25.000 de specii distincte de mamifere, pasari, reptile si amfibieni care sunt acum sau au fost in trecut.


Arca lui Noe – Studiu de fezabilitate
Ce se poate spune despre arca in sine? Oare era cu adevarat realizabil designul si marimea acestei corabii? Pe baza masurilor date in relatarea din Geneza, majoritatea expertilor sunt de acord ca in arca erau aproximativ 45.000.000 de cm3 de spatiu liber. Imagineaza-ti un vas cu trei etaje de marimea unui teren de fotbal si jumatate. Conform numeroaselor studii de fezabilitate, acesta era mai mult decat suficient pentru a adaposti reprezentantii celor 16.000 – 25.000 de specii distincte de animale de toate marimile, cu toata mancarea lor pentru un an intreg. De fapt, daca presupunem ca marimea medie a fiecarui animal era cea a unei oi, atunci in aceasta corabie puteau incape de fapt pana la 125.000 de animale. Facand un pas mai departe, arca nu era doar suficient de mare pentru incarcatura ei, ci era proiectata perfect pentru a avea stabilitate si buna stare de navigabilitate. Diferite teste hidrodinamice au confirmat ca era imposibil din punct de vedere virtual sa rastorni aceasta corabie, chiar in cele mai rele conditii: valuri violente si vant puternic.


Arca lui Noe – Criticii recenti
In ultimii ani, criticii arcei lui Noe au scos la suprafata si au pus multe intrebari aparent rationale si intelectuale care puneau la indoiala validitatea relatarii biblice a potopului. De multe ori cercetatorii biblici conservatori raman in tacere cu privire la aceste intrebari datorita faptului ca sunt oarecum intimidati de pozitia “stiintifica” a argumentelor anti-arcei. In acelasi timp, savantii biblici liberali pur si simplu se sucesc si accepta in intregime “mitul” despre arca lui Noe si potop. Noi ii indemnam pe toti sa examineze evidentele critice si sa descopere cu adevarat credibilitatea arcei lui Noe. Vezi cartea lui John Woodmorappe, Noah’s Ark: A Feasibility Study (Arca lui Noe: Un studiu de fezibilitate, n.tr.) si cartea clasica a Dr. Henry Morris, The Genesis Flood (Potopul din Geneza, n.tr.) si investigheaza studiul sistematic si concentrat care este la dispozitia fiecaruia din noi, inclusiv aproape 1.200 de referinte pentru un studiu aditional. Am realizat curand ca vasta majoritate a argumentelor raspandite impotriva arcei lui Noe sunt usor de invalidat ("A Resource For Answering The Critics Of Noah's Ark", Impact, No. 273 March 1996). Verifica singur totul. Niciodata nu te multumi cu un argument unilateral, in special unul care paleste in comparatie cu contraargumentul.

Invata mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Probleme frecvente

Semnul fiarei
Separarea Bisericii de stat
Arca lui Noe
Cel de-al 12-lea Imam
Este iadul real?
Prejudecati rasiale
Rugaciunea in scolile publice
Cartea Apocalipsa
Vremurile din urma
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Arca lui Noe to My Google!
Add Arca lui Noe to My Yahoo!
XML Feed: Arca lui Noe
Probleme Frecvente Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Toate Drepturile Rezervate.