Clicky

Етика на клонирането

Етика на клонирането

 - Библейският възглед
Вие сте тук: Популярни теми >> Етика на клонирането

Етика на клонирането – културен въпрос
Етиката на клонирането наскоро излезе на преден план в културата на 21 век. Въпреки че медицинските, философските, научните и политическите сектори активно изразиха вижданията си, винаги е добра идея да видим какво казва Библията по тези въпроси. Дори когато въпросите са модерни, като клонирането, и не са изрично упоменати в Библията, ние можем да погледнем принципите в Библията и да ги приложим към тези въпроси и да разберем как Бог иска от нас да отговорим.


Етика на клонирането – библейски принципи
По отношение на етиката на клонирането Библията е ясна, че Бог е Създател на целия живот. Един стих по-специално се прилага при въпроса за клонирането В Псалм 100:3 се казва: "Познайте, че Господ е Бог; Той ни е направил, и ние сме Негови."

Много други пасажи говорят за това как Бог ни е създал. Ето някои от тях:

В Псалм 139:13-16, псалмистът казва: "Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това. Костникът ми не се укри от Тебе, Когато в тайна се работех, И в дълбочините на земята ми се даваше разнообразната ми форма. Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките ми определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях."

В Исая 44:2, 21, 24 пророк Исая казва: "Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, ... Аз те създадох, ... Така казва Господ изкупителят ти, Който те е образувал в утробата: Аз съм Господ, Който извърших всичко; Който сам разпрострях небето, И сам разстлах земята."

Псалм 119:73 се казва: "Твоите ръце ме направиха и утвърдиха."


Етика на клонирането – библейски ценности
Както можете да видите от тези стихове, Библията заявява две основни истини, свързани с морала на клонирането: (1) животът започва още от рано в утробата и (2) Бог дава живот. Тъй като ние сме творение на Бог и сме създадени по Негов образ (според Битие 1:26), животът е ценен. Голяма част от желанието на научната общност е да създаде клонинги за "резервни части", за да използват техните стволови клетки, органи и така нататък. Ясно е, че това не е библейско, защото един живот, на клонинга, е по-малко ценен от другия живот, на оригинала.


Етика на клонирането – библейско заключение
Последната тема относно етиката на клонирането в новините беше около двойки, клониращи собствената си ДНК за създаване на дете. Някой може да каже, че това е просто още един научен метод за пораждане на бременност като ин витро оплождането или изкуственото осеменяване. Ние ще попитаме защо е необходимо да има дете, чието ДНК е реплика на нечие друго? Дали обичаме себе си толкова много, че искаме да се възпроизведем точно? В този случай твърдим, че клонирането попада в категорията издигане на себе си до нивото на Бога и това наистина е форма на поклонение на самите нас си. Първата заповед е да не се кланяме на други богове и това включва и самите нас.

Научете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Произход на Хелоуин
Про-аборт
Предимства и недостатъци на изследванията на стволови клетки
Проект за човешкия геном
Нов световен ред
Етика на клонирането
Генно инженерство
Пророчеството на Нострадамус
Историята на Великденския остров
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Етика на клонирането to My Google!
Add Етика на клонирането to My Yahoo!
XML Feed: Етика на клонирането
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.