Alles Over Populaire Onderwerpen Een menigte van handen in de lucht - Alles Over Populaire Onderwerpen Banier

Marilyn Manson

(Read Marilyn Manson, Part 1 First)

Marilyn Manson - Over godsdienst, politiek en leven
"Toen ik net 14 was geworden, raakte ik bevriend met een gast wiens moeder de secretaresse was van Ernest Angley, de gebedsgenezer, die in het midden van Amerika erg populair is. Hij had een televisieshow en hij was een beetje een mix van Liberace en Jerry Falwell - erg glamoureus, erg "high-tech". Hij had een gouden kathedraal, een van de meest decadente plaatsen die ik ooit heb gezien, tot ik onlangs het Vaticaan bezocht; dat is nog erger! Maar steeds wanneer ik het weekend met mijn vriend doorbracht, ging ik naar die vrijdagavondbijeenkomsten die om middernacht begonnen. Dat is vreemd want als je in slaap begint te doezelen... dat is het perfecte moment om mensen te hersenspoelen. Mensen wierpen geld op het podium en begonnen in vreemde tongen te spreken. Het was erg angstaanjagend, als een horrorfilm. Mogelijk is dit wat mij inspireerde om een rockmuzikant te worden!" (vertaald uit: beliefnet.com).

"Je worstelt om in de maatschappij te passen en wanneer je dat lukt, realiseer je je dat de mensen om je heen dezelfde mensen zijn die je hierin tegenwerkten en je vernederden. Je bent eindelijk op het punt aangekomen waar je wilde zijn, maar die hap van de appel van de kennis is bitter en veroorzaakt een wraakzucht die tot een revolutie verwordt. Een band beginnen was mijn revolutie. Het verhaal is zeer traditioneel, zeer symbolisch en, vreemd genoeg, geïnspireerd door de Bijbel. Ik zie Christus als een revolutionair en als de eerste beroemdheid, iemand die gevaarlijke ideeën had, uiteindelijk werd opgeofferd en tot handelswaar werd omgezet via halskettingen en dingen om aan de muur te hangen. Kaïn had geen bloedige films nodig om hem over te halen om Abel te doden" (USA Today, 21 november 2000).

"Sentimentele progressieven. Ik vind hen zeer onoprecht, vooral in Hollywood. Dat zijn de mensen die ik het liefst een klap in hun gezicht zou willen geven. Ik denk dat veel mensen mij meer in de rechtervleugel van de politiek dan in de linkervleugel zouden plaatsen, hoewel ik mezelf in beide vleugels zie. Dat is wat mij beweegt." (USA Today, 21 november 2000).

"Amerika heeft via de media een omgeving geschapen waarin mensen weten dat ze hun foto op de voorpagina van Time of Newsweek kunnen krijgen door iets excentrieks te doen. Dat kan als artiest of door iemand anders kwaad te berokkenen. Ze zullen altijd de moordenaar op de voorpagina zetten in plaats van het slachtoffer, omdat dit een dramatischer manier is om angst te verkopen."

"Misschien zou ik wel een Christen moeten worden en hen allemaal blij maken. Maar als ik Jezus zou vinden - van wie ik niet weet of hij überhaupt wel zoek was - dan denk ik niet dat hij zo veel van mij zou verschillen." (vertaald uit: beliefnet.com)


Marilyn Manson - Eén conclusie
Marilyn Manson is niet zo verschillend van veel andere mensen. Hij ervoer in zijn jonge jaren een bepaald aspect van een georganiseerde godsdienst die hem in zijn latere jaren volledig afsloot van elk mogelijk besef van God, liefde of waarheid. Hij zag geld, hebzucht, machtszucht en hypocrisie. Hij zag regels, rituelen, ceremonies en gebouwen. Wat hij miste, was de kern van de boodschap van Christus. Het gaat niet om godsdienst: het gaat om een relatie! Het gaat om de kennis van God onze Vader via Zijn Zoon, Jezus Christus. Dat is alles! De rest is door de mens verzonnen en zoals we zojuist hebben gelezen, heeft de mens de neiging om in de weg te staan!


Onderzoek nu verder!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Alle rechten voorbehouden