Tieners en abortus - Blijvende gevolgen

https://www.allaboutpopularissues.org/dutch/tieners-en-abortus.htm

Tieners en abortus - Verwittiging van de ouders
In de VS mogen tieners in alle staten een abortus ondergaan, hoewel in sommige staten toestemming van de ouders of de verwittiging van de ouders vereist is. In een tijd waarin scholen hun scholieren niet eens een aspirientje mogen geven zonder toestemming van de ouders, mogen tieners in meer dan 20 staten een abortus plegen; het doden van een onschuldig leven. In Minnesota is het aantal abortussen onder tieners afgenomen sinds in de jaren '80 een wet werd aangenomen waardoor de ouders hiervan verplicht op de hoogte moesten worden gesteld ("American Journal of Public Health", "Impact of the Minnesota Parental Notification Law on Abortions and Births", maart 1991). Tegen 1992 hadden 29 staten wetten aangenomen die toestemming of verwittiging van de ouders verplichten, en elk van deze staten vertoont nu dalende abortuspercentages onder tieners. Aan de ene kant geeft dit aan dat ouders eerder kiezen voor de geboorte van de baby van hun tiener dan voor een abortus. Voorstanders van de zogenaamde ""pro-choice" beweging" negeren de risico's van een abortus en ontkennen de morele en godsdienstige implicaties die door de biologische realiteit van een abortus aan het oppervlak komen.

Tieners en abortus - Jouw beslissing
Een abortus in je tienerjaren is een beslissing die je leven dramatisch zal veranderen, ongeacht of je beslist om daadwerkelijk te aborteren of om de baby te houden. Mensen om je heen zullen je beslissing steunen of afkeuren, maar het blijft jouw beslissing en je zal de rest van je leven moeten leven met de keuze die je maakt. Wanneer een abortus is uitgevoerd, dan kan die niet meer ongedaan worden gemaakt. Het kind is dood. Neem dus goed de tijd om na te denken en weet wat je doet met je eigen lichaam en met het leventje binnen in jouw lichaam. Als jij beslist om het kind te houden, dan zul je wel met enige kritiek en ongemak te maken krijgen, maar ook met het grootste plezier dat God ons hier op aarde heeft gegeven. Na de bevruchting begint het wonder van het DNA bijna onmiddellijk met de vorming van een uniek mens. Na acht weken weet je misschien nog niet eens dat je zwanger bent, maar het hart van de baby klopt dan al stevig en elk orgaan is dan al aanwezig. Na 8,5 weken is het wonder van dit individuele mensje al zichtbaar, omdat dan de vingerafdrukken van de baby gevormd worden.

Abortussen hebben ook voor tieners grote risico's. Studies hebben aangetoond dat een abortus kan leiden tot een verhoogde kans op borstkanker, een infectie (Salpingitis genaamd), depressies en het risico op virale hepatitis, om nog maar niet te spreken over een mogelijk overlijden als gevolg van extreme bloedingen of andere complicaties. Ongeacht of je besluit om de baby zelf te houden, om hem op te geven voor adoptie of om een abortus te hebben, je hormonen zijn tijdens je zwangerschap als het ware door het dolle heen. Hormonen zijn de oorzaak van de extreme stemmingswisselingen van zwangere vrouwen. Terwijl jij het leven binnen in je lichaam voelt groeien, zul je meer gehecht raken aan dit nieuwe leven. Soms kun je er zelfs boos op worden. Maar dat is precies wat dit leven is: hij of zij leeft en is een deel van jouw leven!

Tieners en abortus - Blijvende gevolgen
Een abortus in je tienerjaren zal jouw leven tot ver in de toekomst beïnvloeden. In het begin zul je krampen voelen wanneer het overtollige bloed je lichaam verlaat. Dat is vergelijkbaar met de pijn die tijdens de weeën en de bevalling zelf worden gevoeld, maar minder hevig. Dit lichamelijke effect kan er toe leiden dat je een emotionele leegte voelt die je voorheen nog nooit had ervaren. Deze leegte is het begin van een depressie die volgens studies een leven lang kan duren.

Een abortus doodt een onschuldig leven. Jij bestaat omdat jouw moeder er voor koos om jouw ter wereld te brengen. Zul jij ervoor kiezen om hetzelfde voor jouw kindje te doen? Is een ongeboren kind levend? De microbiologie zegt dat dit inderdaad het geval is! De logica vertelt ons dat dit het geval is! De Bijbel vertelt ons dat dit het geval is! De Bijbel zegt dat je in de buik van je moeder in elkaar werd geweven en dat God je al kende voor je werd geboren (Psalm 139:13-15). Denk goed na voor je een abortus ondergaat! Ga in deze moeilijke tijd op zoek naar liefde en steun!

Leer nu meer!


Copyright © 2002 - 2018 AllAboutPopularIssues.org, Alle rechten voorbehouden.