Schoolgebeden

Schoolgebeden

 - Een Precedent
U bent hier: Populaire Kwesties >> Schoolgebeden

Schoolgebeden - Het Overduidelijke Belang
Het schoolgebed was een belangrijk brandpunt van Darrell Scott’s getuigenis voor een parlementaire commissie in een speciale bijeenkomst van het Amerikaanse Congres op 27 Mei 1999. Darrell Scott is de vader van Rachel Scott, een slachtoffer van de schietpartij die plaatsvond op de Columbine High School in Littleton, Colorado.

Schoolgebeden Kunnen Onze Kinderen op een Positieve Manier Beïnvloeden
Wat Darrell Scott tegen de volksvertegenwoordigers zei over schoolgebeden was absoluut waar en verlichtend voor ons allen. Het volgende is een gedeelte van wat hij zei:

"Slechts vier dagen geleden schreef ik een gedicht dat mijn gevoelens het best uitdrukt. Ik schreef dit voordat ik wist dat ik hier vandaag zou spreken.

Je wetten negeren onze diepste behoeften,
Door je woorden wordt niemand gered,
Je hebt onze erfenis verkwanseld,
Je verbood het eenvoudige gebed.

Nu zijn onze klaslokalen gevuld met schoten,
En dierbare kinderen komen om,
Je zoekt overal naar antwoorden,
en je stelt de vraag: "Waarom?"

Je reguleert met beperkende wetten,
Met je eigen wetgevende leer,
En toch kun je maar niet begrijpen,
dat wat we nodig hebben, is de Heer!

Mannen en vrouwen zijn drieledige wezens. We hebben allemaal een lichaam, een ziel en een geest. Wanneer we weigeren om een derde deel van onze opmaak te erkennen, dan creëren we een leegte die vooroordelen, haat en ander kwaad toestaat om binnen te treden en vernielingen teweeg te brengen.

Spirituele invloeden waren tijdens het grootste gedeelte van de geschiedenis van onze natie in ons onderwijssysteem aanwezig. Een groot gedeelte van onze universiteiten begonnen als theologische seminaries. Dit is een historisch feit. Wat is er met ons als natie gebeurd? We hebben geweigerd om God te eren en door dit te doen hebben we de deuren geopend voor haat en geweld.

En wanneer iets verschrikkelijks plaatsvindt, zoals de tragedie in Columbine, dan gaan de politici meteen op zoek naar een zondebok, bijvoorbeeld de NRA [de National Rifle Association is een beweging die voorstander is van het persoonlijk wapenbezit, red.]. Ze beginnen meteen met het opstellen van nog beperkender wetten die bijdragen aan de erosie van onze persoonlijke en particuliere vrijheden. We hebben geen behoefte aan wetten die ons verder beperken. Eric en Dylan zouden niet door metaaldetectoren zijn tegengehouden. Geen enkele hoeveelheid wapenwetten kan iemand tegenhouden die maanden de tijd neemt om dit soort bloedbad te plannen.

De werkelijke boosdoener zit in onze eigen harten. Politieke houdingen en beperkende wetgeving zijn niet de antwoorden hierop. De jonge mensen van onze natie zijn de sleutel. Er vindt een spirituele opleving plaats die niet in de kiem gesmoord kan worden! We hebben geen behoefte aan meer religie. We hebben geen behoefte aan nog meer extravagante televisie-evangelisten die verbaal religieus afval uitkramen. We hebben geen behoefte aan nog meer miljoenen dollars kostende kerkgebouwen terwijl mensen met primaire levensbehoeften worden genegeerd. We hebben een verandering in ons hart nodig en een nederige erkenning dat deze natie werd opgebouwd op het principe van een eenvoudig vertrouwen in God!

Toen mijn zoon Craig onder die tafel in de schoolbibliotheek lag en zag hoe zijn twee vrienden voor zijn ogen werden vermoord, aarzelde hij niet om in het schoolgebouw te bidden. Ik verzet me tegen elke wet of politicus die hem dat recht ontkent! Ik daag elk jong mens in Amerika, en in de hele wereld, uit om zich te realiseren dat op 20 April 1999 het bidden werd teruggebracht in onze scholen. Laat de vele gebeden die door deze studenten werden gebeden niet voor niets zijn geweest. Durf het nieuwe millennium in te gaan met een heilige achting voor wetgeving die je door God gegeven recht om met Hem te communiceren beschermen".

Schoolgebeden zijn ons recht en onze verantwoordelijkheid.

Leer Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

Schoolgebeden
Bidden in Openbare Scholen
Bidden in Openbare Scholen
Schoolgebeden
Ouderlijke Vaardigheden
Scheiding van Kerk en Staat
Gedeeltelijke Geboorte-Abortus
Christelijk Thuisonderwijs
Pro-Abortus
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Schoolgebeden to My Google!
Add Schoolgebeden to My Yahoo!
XML Feed: Schoolgebeden


Populaire Kwesties Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutPopularIssues.org, Alle Rechten Voorbehouden.