Geldproblemen

Geldproblemen

 - Zware Tijden
U bent hier: Populaire Kwesties >> Geldproblemen

Geldproblemen: Alleen voor de armen?
Waarom zijn er vandaag de dag zoveel mensen die te kampen hebben met geldproblemen? Komt dit werkelijk door de hoge kosten voor levensonderhoud en de kloof tussen de rijkeren en de armeren die mensen er toe aanzet om boven hun stand te leven? "Petrus beroven om Paulus te kunnen betalen" is de manier waarop vele huishoudens draaiend worden gehouden en ťťn enkele crisis kan de balans doen omslaan van net weten rond te komen naar een rampzalige situatie.

Velen bezoeken een financieel adviseur of gaan naar financiŽle therapie om antwoorden te vinden, en sommigen onder hen vinden inderdaad oplossingen die hen helpen een begin te maken met het leven binnen hun mogelijkheden. Het is ook waar dat financiŽle problemen niet volledig beperkt zijn tot die mensen die onvoldoende financiŽle bestaansmiddelen hebben -- want veel ook mensen met hogere inkomens ontdekken dat zij zich in dezelfde boot bevinden en van de ene naar de andere loonstrook leven.

Geldproblemen: Opzienerschap
Het rechtzetten van geldproblemen is een kwestie van een goed beheer van de bestaansmiddelen die we hebben en deze op zo'n manier te besteden dat dit een voordeel oplevert in plaats van een last. Dit is een aangeleerde bedrevenheid die begint met de keuze om de meester over je geld te zijn in plaats van het geld zelf toe te staan om de meester over ons te zijn.

We doorbreken de slechte gewoonte van geldschulden niet door meer geld te verdienen, maar veeleer door gewoontes te verbreken en deze te vervangen door betere gewoontes.

Daarom moeten we, om geldproblemen te corrigeren, door middel van zelf-discipline de manier waarop we tegen geld aankijken en het geld gebruiken veranderen. Hoe vinden we de zelf-discipline die nodig is om onze geldproblemen op te lossen?

Elke vrijheid die we hebben komt met een verantwoordelijkheid, en ons inkomen is hierop geen uitzondering. Hoe we datgene gebruiken wat ons is gegeven bepaalt onze tevredenheid met wat we hebben, want geld zelf brengt noch geluk noch tevredenheid. Dus als we proberen om de verlangens van onze harten te bevredigen met dingen, dan zullen we altijd grotere en betere dingen nodig hebben om onze verlangens te verzadigen.

Geldproblemen: Een Bijbels oogpunt
De Bijbelse kijk op geld (en inderdaad ook het beheer van onze bestaansmiddelen) is dat we dit moeten gebruiken voor de glorie van God 1 KorintiŽrs 10:31). In plaats van er naar te streven om steeds meer te krijgen van wat de wereld te bieden heeft, moeten we naar de dingen van God streven en Hij zal dan op Zijn beurt voorzien in alles wat we nodig hebben.

"Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden" (MatteŁs 6:33). "Mijn God zal uit de overvloed van zijn majesteit elk tekort van u aanvullen, door Christus Jezus" (Filippenzen 4:19).

Leer Meer Over het Krijgen van Hulp!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

Voors en Tegens van Stamcel Onderzoek
Kernenergie
Geldproblemen
Ethiek van het Klonen
Geschiedenis van Paaseiland
De Grote Pyramide van Cheops
Gedeeltelijke Geboorte-Abortus
Mensenhandel
Dwazendag (1 April)
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Geldproblemen to My Google!
Add Geldproblemen to My Yahoo!
XML Feed: Geldproblemen


Populaire Kwesties Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutPopularIssues.org, Alle Rechten Voorbehouden.